Nathan, Tcha Limberger en Vilmos in de Rataplan in Borgerhout

zaterdag 20/01/2018
20:00

NATHAN, TCHA & VILMOS DJANGOFOLLLIES

• ZA 20/01 • 20:00 U • € 14/12 Tickets

Dit nieuwe trio met Tcha Limberger op gitaar en zang, Csikós Vilmos op contrabas en Nathan Daems op tenor sax en Turkse kaval heeft een breed repertoire: oude manoucheliederen, eigens nummers van Nathan & Tcha, iets Roemeens, iets Grieks, een oude onbekende standard, interpretaties van Django Reinhardt enz…
Nathan Daems is een Belgisch multi-instrumentalist die onder meer saxofoon, fluit en ney, washint en kaval speelt. Hij begon zijn carrière als bandlid van onder meer Antwerp Gipsy-Ska Orkestra, Orchestre International du Vetex, Bazaar d’Orient, Mafiasko Taxi, Va Fan Fahre en Maguaré. Daems verdiepte zich vervolgens verder in de mix van Oosterse muziek en jazz, en richtte vervolgens twee bands op, Ragini Trio en het veel geloofde en bekroonde Black Flower. Vervolgens richtte Daems ook nog het Nathan Daems Karsilama Quintet op, dat Turkse Roma-muziek speelt. Nu is hij de oprichter van dit nieuw trio dat we willen voorstellen op Djangofolllies.
Tcha Limberger is voor Rataplan helemaal geen onbekende als violist, maar nu maakt hij deel uit van het trio als gitarist. Hij is de zoon van gitarist Vivi Limberger (Waso Quartet) en kleinzoon van violist Piotto Limberger, beiden gekende figuren in de gypsy jazz. De muziek, die hij meesterlijk en genadevol bespeelt, ligt hem nauw aan het hard. Tcha legt zich niet enkel toe op manouche jazz, maar heeft ondertussen al een hoop andere muziekstijlen in de vingers, getuige het groot aantal projecten waaraan hij tot nu toe meewerkte. Met Tcha (ondertussen wereldvermaard onder de kenners van zowat elke balkanstijl & gipsy jazz) is het altijd puur magie.
Ook de jonge Hongaarse contrabassist Vilmos Csikos (ook geen onbekende van Djangofolllies en Brosella Folk & Jazz) die reeds diverse prijzen en talentenwedstrijden won in Frankrijk, Italië, Roemenië en in België de ‘Belfius Classics’ en ‘Young Belgian Talent’, is fenomenaal om bezig te zien.

NATHAN DAEMS (TENORSAX & TURKSE KAVAL), TCHA LIMBERGER (GITAAR & ZANG) & CSIKÓS VILMOS (CONTRABAS)

Meer info

Rataplan vzw
Wijnegemstraat 27, 2140 Borgerhout

Meer info: http://www.rataplanvzw.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.