Neeka in Antwerpen

vrijdag 27/09/2019
20:00

Meisje, meisje

Singer-songwriter Neeka zingt in haar moedertaal alsof ze nog nooit iets anders gedaan heeft: puur, ontwapenend en eerlijk. In een sfeer die haar eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Subliem concert!

“Eindelijk!” zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje ‘Jij kent de lijnen’, geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar heel wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om verder te gaan in haar eigen taal. Vele fans en collega’s vroegen het nochtans: “Wanneer doe jij nu eens iets in het Nederlands?”

Het positieve onthaal van ‘Jij kent de lijnen’ en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. Samenwerken en muziek spelen met Kris voelt immers aan als thuiskomen. Kris vertaalde trouwens ook al Neeka’s grootste hit ‘Don’t hold me back’ (‘No por Amor’ op La Matanza songs).

In het voorjaar van 2018 neemt Neeka tien prachtige songs op in de übergezellige Gentse Room 13 studio’s. Gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, puur en ontwapenend eerlijk. Enkele songtitels: ‘Meisje meisje’, ‘Herfst’, ‘Kersen’, ‘Niet kwaad, Ik ben geen brave(!)’.

De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Een sfeer die haar eigen is en die haar muzikanten perfect weten te vatten! De sublieme strijkersarrangementen van Yves Meersschaert gespeeld door het Room 13 Orchestra, tillen het album MEISJE MEISJE naar een nog hoger niveau.

https://www.neekamusic.be/
NEEKA – HERFST

vr 27 sep 2019 – 20.00 uur

prijzen
Kansentarief: 2 euro
VVK: 8 euro
kassa: 12 euro

locatie
cultureel ontmoetingscentrum Stadsmagazijn
Keistraat 5-7
2000 Antwerpen
Extra
Deuren 19.30u
Aanvang 20.00u

Meer info


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.