Niels & friends in Den Hopsack in Antwerpen

zaterdag 14/05/2016
21:00

In Mechelen en omstreken is Niels Geerts bekend omwille van zijn hartverwarmende optredens. Hij bezit de gave om zijn toeschouwers te charmeren, te laten lachen en te doen wegdromen bij zijn muziek.

Naast componeren en gitaar spelen is een andere troef van Niels ongetwijfeld de onbevangen en onbeschroomde charme waarmee hij het publiek toespreekt. De bindteksten duren soms langer dan het lied. Als je Niels hoort vertellen over zijn petekinderen, de meisjes waar hij een oogje op heeft, de lasagne van Mia of zijn witte chocolademousse, dan word je blij. Niels werd geboren in 1982 en toen hij op zijn 12de een filmpje zag van Kurt Cobain, wilde hij ook een gitaar. Hij kreeg voor zijn dertiende verjaardag een Mexicaanse Fender Stratocaster en dat was het begin van een hele verzameling. Niels kreeg tips van bevriende muzikanten en leerde zichzelf gitaar spelen.

De groep Niels & Friends trad voor het eerst op in 2008. Een jaar later kwam hun eerste cd ‘Lasagne bij Mia’ uit en in 2012 volgde ‘Tastes like more’. Niels & Friends spelen vooral instrumentale songs van Niels, hier en daar wordt er gezongen en af en toe hoor je een cover.
Voor Niels is muziek zijn passie, en zijn Friends zijn professionele muzikanten uit de klassieke muziek, jazz, chanson en pop. Niels is trots op de band zijner dromen: Patrick Riguelle (lapsteel, bluesharp, percussie, zang), Sander Goethals (contrabas), Ramses Van den Eede (drums) en Harmen Goossens (cello).


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.