Ode aan Bobbejaan in Boom

zaterdag 24/09/2016

Verwacht je niet aan een avondje gezapige nostalgie, maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten.

Wie
Guido Belcanto, Barbara Dex & Jan De Smet

Waar
CC De Steiger Boom – Schouwburg, H. Spillemaeckersstraat 7, 2850 Boom

Wanneer
za 24/09/16 om 20:15

Organisator
CC De Steiger Boom

Prijs
€ 25 (abo: € 24.00, -18: € 6.00)

Website
http://www.desteigerboom.be/nl/voorstelling/295/ode-aan-bobbejaan

Bobbejaan Schoepen was wellicht onze allereerste ‘vedette’. We kennen allemaal zijn naam en zijn œuvre. ‘Lichtjes van de Schelde’ en ‘Café zonder bier’, maar ook tientallen andere liedjes staan in ons collectief geheugen gebrand. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht Bobbejaan zonneschijn en een stukje ‘Amerikaanse Droom’ in de duistere jaren na de oorlog. Hij liet ons een indrukwekkende muzikale erfenis na.
Guido Belcanto en Jan De Smet groeiden op met Bobbejaans muzikale nalatenschap en bewezen in hun lange muzikale loopbaan meermaals dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken èn versterken.
Bobbejaan en zijn vrouw José deelden jarenlang het podium. Wat soms resulteerde in gevoelige duetten en hilarische sketches. Barbara Dex, één van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen, maakt deze vocale combinatie dan ook helemaal compleet en zorgt mee voor de legendarische country-snik, die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken. Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest, trekken ze de Bobbejaan Schoepen nalatenschap met recht en reden de 21ste eeuw in.
Verwacht je niet aan een avondje gezapige nostalgie, maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van één van onze grootste artiesten.


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.