Ode aan Bobejaan in De Roma in Borgerhout

vrijdag 16/09/2016
20:30

Guido Belcanto, Barbara Dex & Jan De Smet:
Ode aan Bobbejaan

vr 16 september 2016 • 20u30
De Roma
zittend
vvk € 22/20 (kassa + € 2)

Bobbejaan Schoepen (1925-2010) was wellicht onze allereerste ’vedette’ (in de breedste zin van het woord) die een ongelooflijk muzikaal parcours heeft afgelegd. We kennen allemaal de naam, en dikwijls onbewust zijn oeuvre. Niet enkel Lichtjes van de Schelde, Eerbied voor jouw Grijze Haren en Café zonder Bier, maar tientallen andere liedjes die gebrand staan in ons collectieve geheugen. Met zijn ongebreidelde fantasie en onweerstaanbare humor bracht hij wat zonneschijn en een stukje Amerikaanse droom in de duistere jaren na de oorlog en de euforische jaren 50 en 60. Bobbejaan heeft ons een indrukwekkend muzikale erfenis nagelaten. Guido Belcanto en Jan De Smet zijn voor een deel opgegroeid met Bobbejaans muzikale nalatenschap en hebben in hun individuele lange muzikale loopbaan meermaals bewezen dat ze de link met de traditie op een actuele manier kunnen verwerken en versterken. Barbara Dex, een van onze allerbeste en meest wendbare zangeressen, zorgt ongetwijfeld mee voor de legendarische country-snik die sommige van Bobbejaans liederen zo onweerstaanbaar maken. Ondersteund door een wonderbaarlijk orkest trekken ze de nalatenschap van Bobbejaan Schoepen met recht en reden de 21ste eeuw in. Verwacht je niet aan een avondje gezapige nostalgie, maar denk aan een grandioze ode aan het vakmanschap van een van onze grootste artiesten.

JAN DE SMET (ZANG, GITAREN, UKELELE, ACCORDEON, MONDHARMONICA); GUIDO BELCANTO (ZANG, GITAREN, MONDHARMONICA); BARBARA DEX (ZANG); DOMINIQUE VANTOMME (KEYBOARDS, PIANO, CHEF D’ORCHESTRE); SJANG COENEN (BAS); KAREL DE BACKER (DRUMS); FRITZ SUNDERMANN (GITAREN, LAPSTEEL); FIRMIN MICHIELS (GITAREN, BANJO)

Meer info

Waar
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Reservaties
Bestel tickets
Bel naar 03/600 16 60
http://www.deroma.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.