The Quest in Mortsel

vrijdag 18/05/2018
20:15

The Quest “AEgir”
Datum/Tijd vr 18/05 2018 00:00

Het is niet gemakkelijk om de muziek van The Quest in één hokje te duwen. Als we dat toch proberen komen we niet verder dan folk en kleinkunst in een kunstig geweven eigenzinnig kleedje. Denk aan Keltische volksspelen, spetterende bruiloften onder een open sterrenhemel en aan Griekse Feesten met een hoofdletter F, maar denk evenzeer aan filmische melodieën, fragiele momenten en echte kippenvelsongs. Soms intiem, soms vrolijk en sfeervol, soms puur en poëtisch.

Hoewel ze een aantal prachtige instrumentale nummers meebrengen, draait het bij The Quest toch voornamelijk rond de vrouwelijke meerstemmigheid. Een werkelijk verfijnd instrumentarium met verrassend goede solopartijen omkadert de drie stemmen op weergaloze wijze. Ze brengen zowel eigen nummers als bewerkingen van traditionals. Niet te missen!

Inkom: 12 euro (leden vzw 10 euro)
Reservatie:

“Ægir”

Met hun nieuwe programma, “Ægir”, zoekt The Quest naar raakpunten met water. De zoute zee, zeevaarders en vissers liggen voor de hand, maar ook vrolijke feesten onder een Bretoense vuurtoren en het mistige water van Avalon passeren de revue. Voeg daarbij nog een snuifje heimwee en wat zilte tranen en vergeet zeker niet de Ierse pubs waar de drank rijkelijk vloeit.

Met:
Annick Artois, Micheline De Mey en Gitta Van Lommel: zang
Nadia Bierinckx: fluiten en gitaar
Bram Van Weverberg: accordeon
Greet Verhulst: viool
Peter Frings: contrabas
Jan Moons: slagwerk

Meer info


Kunstencentrum Kaleidoscoop
Molenstraat 50
2640 MORTSEL

0474 56 78 31
http://www.kaleidos.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.