Oorlogsvensters in Beveren

vrijdag 9/03/2018
20:00

Deze muzikale vertelling drijft op de geplengde tranen voor de generatie jongeren die ten onder ging tijdens de Eerste Wereldoorlog. Jonge gasten waren het, wiens jeugdige dromen sneuvelden onder de waanzinnige razernij van het steeds inventievere krijgsbedrijf. In de onovertroffen liedtraditie van zijn leermeester Wannes Van de Velde, én vergezeld van een troep topmuzikanten, alias De Groote Bezetting, serveert zanger-liedjesmaker Marc Hauman vele kleine verhalen die samen de grote vertelling maken. Naast zijn eigen liederen brengt hij ook het sterkste uit de Vlaamse volkstraditie.

“Hier zijn geen minuten, uur en tijd zijn dood
Hier ligt alleen verleden en elk verlies was veel te groot
Hier liggen alle helden uit oorlog en geweld
Hier hebben vele moeders hun kinderen neergelegd”

vr 9 maart – 20u00

CC Ter Vesten
Gravenplein 2
9120 Beveren

Van & met: Marc Hauman (zang), Wouter Vandenabeele (viool), Karin Van Steenlandt (accordeon), Bert Van Reeth (gitaar), Jean-Philippe Poncin (klarinetten), Frederik Heirman (trombone), Angel Calvo Pérez (trompet), Lara Rosseel (contrabas), Jasmijn Lootens (cello), Marijn Thissen (altviool) / tekst & muziek: Marc Hauman / arrangementen: Wouter Vandenabeele

Tickets en meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.