Oorlogsvensters (Marc Hauman & de Groote Bezetting) in Schoten

1914-1918. Oorlogsvensters toont hoe België werd opgeschud door de Duitse invasie en hoe alles geleidelijk aan westwaarts trok en kwam vast te liggen aan de IJzer. Bijna 2 miljoen Belgen sloegen op de vlucht.

Met een 9-koppige troep muzikanten ontvouwt Marc Hauman de liedjesbundel waarvoor hij 20 jaar lang teksten verzamelde over oorlog, geweld en de waanzin ervan. De liederen van Hauman schetsen vele kleine verhalen die samen de grote vertelling maken. De Eerste Wereldoorlog levert de harde inhoud, de muziek verzacht het ergste lijden.

Een muzikaal eresaluut aan de verloren generaties van WO I met prachtige liederen van Wannes Van de Velde-leerling Marc Hauman en De Groote Bezetting o.l.v. Wouter Vandenabeele.

Zang: Marc Hauman
De groote bezetting: Wouter Vandenabeele, Bert Van Reeth, Karin Van Steenlandt, Lara Rosseel, Angel Calvo Perez, Frederik Heirman, Jasmijn Lootens, Jeanphilippe Poncin, Marijn Thissen i.s.m. Dranouter Muziekcentrum onder de koepel Gone West.

CC De Kaekelaar Schoten Donderdag 15 november 2018 – 20u00

https://www.youtube.com/watch?v=y1IxM-kZAD8 Marieke in Vlechten

https://www.youtube.com/watch?v=ys8Ul6tni2I Voor altijd zij aan zij

Cultuurcentrum Schoten – De Kaekelaar,
Sint Cordulastraat 10, 2900 Schoten
http://www.ccschoten.be 

Meer info

basis € 14
abo € 11
-25/+60 € 13
aan de kassa = + €1

 


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.