Open atelierdag Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (CMB) in Puurs

zaterdag 15/11/2014

Open atelierdag Cmb op 15 november 2014 van 13u-17u met aansluitend Rencontre de Maître-concert met violist Tim Kliphuis (NL)

De vzw Centrum voor Muziekinstrumentenbouw (Cmb) is een opleidings- en documentatiecentrum dat de kennis en de rijkdom van het ambacht ‘instrumentenbouw’ wil verspreiden en bevorderen.

Het Cmb ondersteunt en huisvest de opleiding muziekinstrumentenbouw van onderwijspartner CVO-Rivierenland (Centrum voor Volwassenenonderwijs), een van de grootste opleidingen voor instrumentenbouw in Europa. Wekelijks komen zo’n 250 mensen er les volgen – een derde van de cursisten komt uit het buitenland.

Het Centrum voor Muziekinstrumentenbouw heeft tegelijk een ruim aanbod van activiteiten i.v.m. instrumentenbouw, zoals concerten, workshops, lezingen en het tweejaarlijkse muziek- en instrumentenfestival Cordefactum.

Een uitgebreid documentatiecentrum, met vakliteratuur en bouwplannen, én een magazijn voor de aankoop van klankhout en specifieke materialen staan ter beschikking van alle leden van het Cmb.

Op zaterdag 15 november 2014 stelt het Cmb de ateliers instrumentenbouw open voor het publiek van 13u tot 17u. Op dat moment zijn er cursisten gitaar- (klassiek en steelstring), viool- en gambabouw aan het werk.

Adres: Cmb, Guido Gezellelaan 89, 2870 Puurs, http://www.cmbpuurs.be
Contact: , http://www.cmbpuurs.be

Rencontre de Maître-concert met Tim Kliphuis
De reeks ‘ontmoetingen met straffe gasten’ of Rencontre de Maître-concerten is gegroeid vanuit een nieuwsgierigheid om de visie en expertise te leren kennen van musici ten opzichte van hun instrument en de muziek die ervoor geschreven is. Voor deze editie is de Nederlandse violist Tim Kliphuis te gast.

Tim Kliphuis is een grote naam in de gipsy-jazzwereld door zijn samenwerkingen met zigeunergitaristen Stochelo Rosenberg, Fapy Lafertin en Angelo Debarre. Klassiek geschoold in Amsterdam met een masters-diploma in 2002, besloot hij zich eerst te specialiseren als jazzviolist. Een paar jaar later creëerde hij een volstrekt eigen crossoverstijl die invloeden bevat van Stéphane Grappelli’s gypsy jazz, maar ook folk en klassieke muziek. Dat leidde tot uitnodigingen over de hele wereld en als improviserend solist bij orkesten. Bovenop zijn internationale concerten geeft Tim masterclasses, leidt hij een eigen zomerschool (www.grappellicamp.com) en schreef hij twee educatie-bestsellers over de stijl van Grappelli.

Adres concert: CC de Kollenbloem, Rode zaal, Kloosterhof 1, 2870 Puurs
Praktisch: Aanvangsuur 20u, € 10, reservaties:


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.