Open dag Internationale Lutherie School Antwerpen (ILSA)

zondag 16/11/2014

Atelier is vrij te bezoeken van 10 tot 17u, middagpauze van 12 tot 12u30

ILSA is een instrumentenbouwschool gevestigd in de Provinciale Technische Scholen in Boom, Antwerpen. Zij biedt één van de beste viool- en gitaarbouwopleidingen in Europa. Net zoals haar partnerscholen in Cremona(It), Mittenwald(D), Mirecourt(Fr) en Newark(UK) richt zij zich op een volledig dagonderwijs van 4 jaar, met een minimum aan praktijkvakken van 18 per week, ondersteund door technische en theoretische vakken (Technologie, Akoestiek, Muziek, Muziekgeschiedenis). Het groot aantal praktijkuren, de verplichte stages en de ingevoegde restauratieopleiding staan garant voor de kwaliteit van deze opleiding. Op het eind van elk schooljaar worden de eindresultaten door jury van experts beoordeeld.

De Internationale Lutherie School Antwerpen bood opleiding aan gerenommeerde bouwers als Thomas Meuwissen, Gert Schrijvers, Bob van de kerckhove, Lara Seidel, Bert Dekker, Floris Van de Voort en vele anderen. De studentenpopulatie is zeer gevarieerd, zowel qua leeftijd als nationaliteit. Op dit ogenblik wordt ILSA bevolkt door jongeren uit België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Spanje en Lithouwen.

Adres: Beukenlaan 44/1, 2850 Boom
Contact: Erik Buys, leerkracht vioolbouw ILSA, 03 488 14 11,


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.