Optreden a capella trio Coope Boyes & Simpson te Fort-Lillo

vrijdag 8/06/2012
20:00

Primeur voor Antwerpen

Tijdens hun allereerste optreden in de Antwerpse regio, brengen Coope Boyes & Simpson op vrijdagavond 8 juni 2012 in de kerk van FORT-LILLO het programma ‘Haven’ – een speciaal themaprogramma met liederen over de zeeën – waaronder nieuwe songs als eigen composities en traditionals. ‘Haven’ wordt uniek!

Info en kaarten bestellen via http://www.defijn.be/cbs

De organisatie gebeurt door Willem & Marijke Defijn+Vernimmen die enkele jaren geleden betoverd werden door hun muziek. Zij wonen zelf ook in Lillo.
Willem & Marijke Defijn+Vernimmen, Tolhuisstraat 13 2040 Fort-Lillo (Antwerpen haven)
Telefoon Marijke 0477 562 207     E-mail:
Persdossier met enkele foto’s, de affiche en deze tekst via http://www.defijn.be/downloads/PersCBS.zip

Meer info over Coope Boyes & Simpson

Al sinds hun vroegste optredens op bvb de Vredesconcerten te Passendale in 1993, slagen Barry Coope, Jim Boyes en Lester Simpson erin om met hun uitmuntende a capella harmoniseringen veel aanhangers en vrienden in België te bekoren. Op festivals zoals Dranouter en Gooik of op televisie en radio en op de podia van de Brusselse Grote Markt tot dat van ‘Klara’ in de Bozar te Brussel, verblijdden ze hun toehoorders met hun krachtige en specifieke a capella zangtechniek evenals met hun songwriting.

Dit trio stuurde de traditionele Engelse muziek in een radicaal nieuwe richting. Met een reputatie van “eenvoudigweg de allerbeste uitvoerders van a capella zang op de Britse Eilanden”, werd hun laatste plaat “As if …” met vijfsterren recensies bedacht zowel in The Guardian, Songlines en Mojo, als op live sessies voor BBC Radio 2. Ze verdienden er een nominatie mee voor Beste Album voor de BBC Folk Awards. Daarenboven kregen ze een nominatie voor Best Band op de Folk Awards. Ze toerden ook nog in volledig uitverkochte tournees en concerten met Michael Morpurgo in het ‘National Theatre’ in London en met Michael Mara op de ‘Celtic Connection’s in Glasgow.

Ze kenden dus al vroeg succes met hun gezamenlijk werk. Hun allereerste CD ‘Funny Old World’, was het ‘Album of the Year’ voor het rockmagazine Q`s Roots, terwijl de volgende CDs steevast op uitmuntende recensies konden bogen – de webstek van BBC Folk noemt trouwens al hun CDs aangeraden luistermateriaal. Hun concerttournees brachten het trio naar heel het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België, Portugal, Denemarken, Zwitserland, Frankrijk en de Verenigde Staten. Zij hebben trouwens al verdere tournees gepland in Engeland en België.

Met hun programma ‘Haven’ zal je op het concert in Fort-Lillo het trio Coope Boyes & Simpson op hun muzikale hoogtepunt treffen.

Vriendelijke groeten,
Willem & Marijke

CBS affiche


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.