Orchestra Chekara in De Roma in Borgerhout (om 15u)

zondag 22/01/2017
15:00

Flamenco Biënnale Nederland en De Roma presenteren:
ORQUESTA CHEKARA

zo 22 januari 2017 • 15u00

DE ROMA
ZITTEND
VVK € 22/20 (KASSA + € 2)

Laverend tussen flamenco en Marokkaanse muziek, brengt Orquesta Chekara een heel eigen geluid. Ensemble Chekara Andalusí de Tetuán brengt speciaal voor deze avond ook flamencozanger Vicente Gelo en de Nederlandse gitarist Tino van der Sman mee. De dans wordt op deze Spaans-Marokkaanse avond verzorgd door niemand minder dan María Ángeles Gabaldón, die met veel Sevillaanse pit en charme de muziek met haar dans onderstreept. In het kader van de Flamenco Biënnale Nederland.

Orquesta Chekara

Het Orquesta Chekara is vernoemd naar het klassieke Arabo-Andalus Ensemble van de grote meester Abdessadeq Chekara (1933-1998) uit Tetuan. Deze Marrokaanse zanger en violist populariseerde de klassieke Andalusische muziek, die haar oorsprong vond in al-Andalus, het Moorse Spanje van de Middeleeuwen tot de val van Granada in 1492. Zijn werk wordt voortgezet door zijn neef Jalal Chekara, die op hoog niveau musiceert in een grensgebied tussen de flamenco en de Marokkaanse muziek. Op hun laatste album Tan cerca, Tan lejos (Zo Dichtbij, Zo Ver) brengt het Chekara orkest Spanje en Marokko muzikaal bij elkaar en en houden ze het arabo-andalusische muzikale erfgoed levend met een prachtige synthese van de klassieke ‘múscia andaluza’ (andalusiyya) en flamenco.

JALAL CHEKARA (ZANG, VIOOL ERN MUZIKALE LEIDING); VICENTE GELO (ZANG); TINO VAN DER SMAN (GITAAR); ELIAS EL HOUSSAINI (VIOOL EN CELLO); YOUSSEF CHAIR (DARBOUKA EN PERCUSSIE); MOHAMMED EL HASSOUNI (KEYBOARD EN PIANO); REDOUAN EL HOUMDANI (VIOL); OUTMAN ALAMI (PERCUSSIE); YIHAD BOUCHATA (LUIT EN VIOOL); MARÍA ÁNGELES GABALDÓN (DANS)

http://www.flamencobiennale.nl

Meer info

Waar
De Roma
Turnhoutsebaan 286
2140 Borgerhout

Reservaties
Bestel tickets
Bel naar 03/600 16 60
http://www.deroma.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.