Orquesta Tanguedia: Alfonsina in de Roma in Antwerpen

vrijdag 9/12/2011
20:30

vr 9 dec: 20u30 – € 16/14 – zittend

Je kan als luisteraar onmogelijk onbewogen blijven bij de muziek van Orquesta Tanguedia… Dit virtuoze sextet doorbreekt de grenzen van klassiek, folk, jazz en tango in het bijzonder en maakt van dit geheel een bijzonder meeslepende mix.

Jarenlang dag aan dag samenspelen bracht hen op een duizelingwekkend niveau van componeren, arrangeren en performen – teder, klein en gevoelig- maar evengoed verrassend eclectisch, onbeschaamd passioneel en groot. Met Alfonsina brengt het nieuwe Orquesta Tanguedia een unieke, eigentijdse muziek-ervaring.

Bandoneon-speler Gwen Cresens is meester van de weemoed, zangeres Karla Verlie en violist Wietse Beels barsten van het vuur, jazz-gitaar (Hendrik Braeckman), contrabas (Ben Faes) en piano (Bart Van Caenegem) maken het beeld en de sfeer compleet.

Orquesta Tanguedia zag u vorig seizoen nog aan het werk op het podium van De Roma samen met Kommil Foo. Als gevolg van deze succesvolle samenwerking laat Orquesta Tanguedia zich voor de nieuwe concertreeks adviseren door Raf Walschaerts.

“De arrangementen van Gwen Cresens vleien of schuren al naargelang zich evengoed tegen jazz en klassiek. …. Zoals de bandoneon in en uitwaaiert, zo ook de sfeer en de bezetting. … Soms met gepaste passionele bombast, soms in pure eenvoud.” (DE MORGEN)

http://www.gwencresens.be

Meer info: http://www.deroma.be

Zaal
Turnhoutsebaan 286
B-2140 Borgerhout

Ticketbalie
Turnhoutsebaan 327
B-2140 Borgerhout
Tel.: +32(0)3 292 97 40
Fax: +32(0)3 292 97 51
Online tickets


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.