Orquestra Tanguedia in De Roma in Borgerhout

zaterdag 8/02/2014
20:30

ORQUESTA TANGUEDIA
ALFONSINA & KONKORDIAPLATZ
Za 8 februari 2014 • 20u30
Orquesta Tanguedia
DE ROMA
ZITTEND
€ 22/20

Orquesta Tanguedia komt terug naar de Roma met een uniek dubbelprogramma! Je kan als luisteraar onmogelijk onbewogen blijven bij de muziek van Orquesta Tanguedia. Dit virtuoze sextet doorbreekt de grenzen van klassiek, folk, jazz en tango in het bijzonder en maakt van dit geheel een bijzonder meeslepende mix. Jarenlang dag aan dag samenspelen bracht hen op een duizelingwekkend niveau van componeren, arrangeren en performen – teder, klein en gevoelig- maar evengoed verrassend eclectisch, onbeschaamd passioneel en groot. In het eerste deel speelt het orkest ‘KonkordiaPlatz’, een samenwerking met componist Chris Carlier (BraaklandZheBuilding, De Legende). ‘KonkordiaPlatz’ is een creatie voor bandoneon, sopraansax en strijkkwartet.
In het tweede deel wordt – na meer dan 50 concerten – het concertprogramma ‘Alfonsina’ stijlvol afgesloten. ‘Alfonsina’ is opgebouwd rond het legendarische lied ‘Alfonsina y el mar’. Orquesta Tanguedia speelt een aantal klassieke tango’s in nieuwe versies, maar evenzeer eigen composities, waaronder een ode aan de Roma, en eigen songs.

“Vaak was de hele band aan het feest, maar het was vooral mooi hoe de sound soms terugviel op een paar instrumenten, om dan geleidelijk aan te zwellen, vanuit een paar machtige bandoneonstoten, zoals het hoort.” (Peter Vantyghem in DE STANDAARD)

KARLA VERLIE (ZANG); WIETSE BEELS (VIOOL); BEN FAES (CONTRABAS); HENDRIK BRAECKMAN (GITAAR); ALANO GRUARIN (PIANO); GWEN CRESENS (BANDONEON, ACCORDEON); KOEN VAN ROY (SOPRAANSAXOFOON); CHRISTOPHE POCHET (VIOOL); LEO DE NEVE ( ALTVIOOL); BENJAMIN GLORIEUX (CELLO)

http://www.tanguedia.be

Meer info

De Roma
Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Reservatie: 03 2929740


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.