Pantharei en Kirke Strijkkwartet (B) in Wilrijk

13 oktober 2009

Aperitiefconcert

cc De Kern grote zaal

zondag 25 oktober 2009, 11 uur 

kassa: 14 euro
vvk: 12 euro

Voor de vijfde keer op rij is 11.11.11 – Wilrijk bij ons te gast met een benefietconcert. Dit keer met het jonge en hartverwarmende ensemble Pantarhei dat eigentijdse en eigenzinnige muziek brengt. Een amalgaam van jazz, oude muziek, folk en klassiek.

Waar voor uw geld krijgt u want alsof dit nog niet genoeg is, wordt u na de pauze vergast op tango en licht klassieke strijkkwartetten door Kirke Strijkkwartet.
Het Kirke Strijkkwartet heeft zijn naam te danken aan de Griekse tovernimf Kirke, die woonde op het paradijselijk eiland Ayaya, waar heerlijke spijzen en dranken in overvloed vloeiden. Zij bezat ook de toverkracht om lastige mannen te veranderen in borstelige zwijnen. Als dat maar goed komt.

De bezielers zijn Saartje De Muynck en Evelien Vandeweerdt. Als enthousiaste vriendinnen uit Antwerpen richtten zij het Kirke Strijkkwartet op en begonnen op regelmatige basis te repeteren. Dit groeide spontaan uit tot een hechte samenwerking. Later kwamen Joanna Vlaeminck (viool) en Jozefien Peelman (cello) hen vervoegen. Ze werkten mee aan verscheidene projecten.  En erg divers zijn ze wel deze dames : van CD-opnames voor Mira, dEUS, Das Pop over filmmuziek voor o.a. Ex-drummer tot de dansvoorstelling Import/Export van Les Ballets C. de la B. Komt dat zien, komt dat zien!

Pantarhei
Composities van Pieter Campo
Els Brems, Pieter Campo, Geert Duhoux, Juno Kestens, Nathan Kestens
Bezetting : blokfluiten, accordeon, saxofoon, cello, piano

http://www.kirke.be
Saartje De Muynck en Joanna Vlaminck (violen), Evelien Vandeweerdt (altviool) en Jozefien Peelman (cello)

http://www.11.be

De economische globalisering speelt werknemers in Noord en Zuid tegen elkaar uit. En door de recente financiële crisis vergroot de druk op arbeidsomstandigheden alleen maar. Dat het bij wet wordt geregeld dat je werknemers, waar ook ter wereld, niet mag uitbuiten. Meer vragen we niet. Maar dan wel met aandrang.