Parkfeest met o.a. Bob, Frank en Zussen en Guido Belcanto in Ekeren

zondag 8/07/2018
14:00

Vlaanderen Feest
Parkfeest met Nederlandstalige bands en circus

In het kader van 11 juli transformeren we de speeltuin van het Veltwijckpark opnieuw tot een zomers festivalterrein. Spreek af met vrienden en kom genieten op ons pop-up terras met originele hapjes en drankjes, muziek, circus en nostalgische dansplaten!

Op de affiche dit jaar niemand minder dan Guido Belcanto. Zijn laatste album ‘Liefde en Devotie’ is een meesterwerk vol levensliederen zoals alleen Belcanto ze kan maken. Het is bewonderenswaardig hoe Belcanto na meer dan dertig jaar zijn thematiek nog altijd op een verrassende manier weet te exploreren. ‘Liefde en Devotie’ is geen herhaling van wat geweest is, het is een briljante verderzetting van een oeuvre dat uniek is in het Vlaamse chanson!
Marlijn, de nieuwe band rond zangeres/actrice Marlijn Spee, breekt een lans voor popmuziek met pit en een goed verhaal. De songs zijn sferisch en schoon, stevig en altijd oprecht. De knappe composities, dankzij het atmosferische gitaarwerk, doen soms denken Radiohead, The Pineapple Thief en The Cure. Voorheen stond de groep al in Trix, Rataplan, de Arenberg en het Crossing Border Festival in Den Haag en schopten ze het dit jaar tot de halve finale van Humo’s Rock Rally.
De groep Bob, Frank en Zussen heeft een unieke plaats in de Vlaamse folkwereld. De groep legt zich toe op eigentijdse interpretaties van vocale en instrumentale muziek uit de middeleeuwen en de renaissance. Een uitgebreid akoestisch instrumentarium zorgt voor veel afwisseling en un optreden blijft boeien door de frisheid, perfectie en professionalisme.

Verder is er dit jaar opvallend veel kinderanimatie. Ringenbezweerster Wietske Vogels en meester in de plooikunst Milan Seegers bundelen hun krachten. In ‘De Grote Hula Show’ passeren ringen in allerlei soorten en maten de revue. Ambiance verzekerd!

Niks in de handen, niks in de mouwen. Magic Danny goochelt er in zijn ‘Crazyshow’ stevig op los. Een glimlach op een kindergezicht is het mooiste wat er is. Magic Danny tovert daarom de ene lach na de andere. De grootste verbazing komt natuurlijk als de kinderen zelf de goocheltrucs beginnen demonstreren. Ook al lukt niet alles!

Doorlopend uiteraard ook een pop-up terras met originele hapjes en drankjes en nostalgische dansplaten van dj Sam Van Dam.

Een initiatief van district Ekeren, in samenwerking met Trezart, 252 cc en de Vlaamse Gemeenschap.

zo 8 jul 2018 – 14.00 uur

gratis!

Veltwijckpark
Veltwijcklaan 27
2180 Ekeren


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.