Patricia Beysens zingt Friedrich Hollander in Antwerpen (om 15u)

zondag 19/12/2010
15:00

zondag 19 december 2010 – 15 uur

Patricia BeysensPatricia Beysens singt Friedrich Hollaender

Als geen ander weet Patricia Beysens het Duitse chanson van de Berlijnse ‘Kabaretts’ uit de jaren 20-30 tot leven te brengen met liederen van Hollaender, Eisler, Brecht, Weill, Kästner, Tucholsky en andere expressionistische auteurs en componisten.

In dit programma brengt Patricia Beysens een uiteenlopend repertoire, gaande van satire en weemoedige poëzie tot humorvolle revueliederen. Het gehele programma is gewijd aan componist/tekstdichter Friedrich Hollaender, bekend door o.a. de liederen uit de film “Der blaue Engel”, gezongen door Marlene Dietrich en de liederen die hij schreef voor zijn eerste vrouw Blandine Ebinger. Van hem zijn ook nog talloze minder bekende, maar daarom niet minder boeiende liederen in dit programma opgenomen. Patricia Beysens brengt deze chansons met de juiste emotie en subtiele theatraliteit, op piano begeleid door Frank Vercruysse, reeds sinds 22 jaar een trouwe kameraad.

Op de link hieronder hoort u Patricia Beysens vertellen over de figuur Friedrich Hollaender, over haar vaste begeleidingsgroep en over hoe ze zelf Duits leerde uit boeken. Met flarden van: 1. Zwischen dem Woher und dem Wohin 2. Starker Tobak 3. Die Notbremse 4. Dressur 5. Das zersägen einer lebenden Dame

http://www.cobra.be/cm/1.676382?view=popupPlayer


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.