Pigeon on Piano in Merksem

vrijdag 17/11/2017
20:15

Katrien Verfaillie componeert en speelt haar eigen werk op piano. Dat houdt het midden tussen nieuw-klassiek en het minimalisme van Wim Mertens. Piano spelen is haar passie. Elke dag opnieuw.

Vanuit het niets puzzelt Katrien – een Gentse met roots in de Westhoek – haar stukken ineen tot elke noot, elk timbre, elk gevoel juist zit. Wars van regels, onvoorspelbaar en toch harmonieus. Ze speelt als een doorleefde pianiste en laat de toetsen haar composities vertellen. Haar stukken hebben een eigen ziel en rust. Tijdloze schoonheid.

Live is Pigeon een fenomeen. Luisteren en kijken is bijna een filmische ervaring. Net als op haar debuut-cd (uit 2014) en op haar tweede album dat verschijnt in september 2017, kiest Katrien ervoor om concerten te spelen samen met een violist die het werk bijkleurt, melodieuzer maakt. Al weeft ze graag (en steeds meer) solo-composities in haar oeuvre.

Katrien wordt begeleid door Beatrijs De Klerck op viool. Als geen ander combineert ze haar klassieke métier met het talent om te improviseren en in te spelen op de geest van de muziek van Katrien.

Voorprogramma:
Stephanie Struijk

Stephanie Struijk is een Nederlandse singer-songwriter. Ze bracht in het voorjaar 2016 het album ‘Nieuwe Maan’ uit, haar eerste plaat in het Nederlands. Onder de naam Stevie Ann bouwde ze in Nederland een stevige reputatie op maar slaat nu doelgericht een nieuwe weg in.

Eerder bracht ze vier studio-albums uit. Haar debuutalbum ‘Away From Here’ kwam uit toen ze negentien was en werd bekroond met de gouden status voor meer dan vijftigduizend verkochte albums. Ze ontving voor haar werk een Zilveren Harp en speelde onder meer op Pinkpop.

De afgelopen jaren woonde en werkte Stephanie als singer-songwriter in Los Angeles. Zo valt haar liefde voor ‘americana’ makkelijk te begrijpen. Het leidde haar ook naar ‘Nieuwe Maan’. Ze schreef de tekst en muziek samen met Daniël Lohues tijdens een twee weken durende roadtrip door de Verenigde Staten. En ze is op haar best met haar stem en akoestische gitaar.

Stephanie: ‘’De muziek heeft me op veel plekken ver van huis gebracht en me veel mooie verhalen en ervaringen opgeleverd. Eén van die ervaringen is dat je niet ver van huis hoeft te gaan om bijzondere mensen te ontmoeten en verhalen te horen. Ik kijk daarom erg uit om in België op avontuur te gaan en mijn liedjes te laten horen’’

vr 17 nov 2017 – 20.15 uur

prijzen
Kassa: 14 euro
VVK: 12 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
cultuurcentrum Merksem
Cultuurcentrum Merksem / Concertzaal
Nieuwdreef 135
2170 Merksem

Meer info


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.