Plan Catnip in Den Hopsack in Antwerpen

5 november 2019

Een drummer die zacht kan spelen, die vellen streelt en cymbalen laat klinken als etherische engelenbelletjes, maar die er af en toe ook graag een goei lap op geeft.
Een gitarist die denkt in beelden, en die beelden vervolgens in klanken weet om te zetten (al is er in het repetitiekot soms enige verwarring tussen paard1 en paard2, waaien, regenbogen en de intro van “dat ene” liedje en die van “dat andere”).
Een bassist die nog niet heel lang meespeelt, en die soms nog rare ogen trekt bij de beeldende beschrijvingen, maar die, desgevraagd, ook wel efkes “iets” doet in dat rare liedje waarvan we zo goed niet kunnen zeggen wat hij daar nu precies zou moeten doen.
En dan ‘Den Baas’ tegen wil en dank, die eerst zomaar liedjes maakte, tot die liedjes vonden dat ze ook gehoord moesten worden. Waarop Den Baas onderdanig op zoek ging naar muzikanten. En bij langdurige onvindbaarheid van een bassist dan ook maar toetsen ging spelen, terwijl ze eigenlijk alleen maar wilde zingen.
Enfin, dat kwartet noemt zich Plan Catnip.
En het plan is u mee te nemen op heerlijke muzikale uitstapjes, langs door katten geregeerde werelden, door diepe dalen, over hoge bergen, langs regenbogen en vrolijk galloperende paarden.

Katty De Weerdt (toetsen, stem)
Joris Bleys (gitaar)
Stafford Tear (bas)
Wim Verhulst (drums)


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be

 


Plan Catnip in Den Hopsack in Antwerpen

29 september 2018

De meeste van onze nummers zijn overgoten met een popsausje, enkelen hebben naast de rock gelegen, sommigen hebben een cabaret- of musical-randje, en sommigen hebben dat alles tegelijk. Misschien is het Engelstalig chanson, of singer-songrwriter-met-groep. We nemen je mee in een rollercoaster, die passeert langs drama en tristesse, luchtige grapjes en jubelende vreugde. Dat is alleszins ons plan. Plan Catnip.

Katty De Weerdt – toetsen, stem
Joris Bleys – gitaar
Wim Verhulst – drums

http://vi.be/plancatnip

https://www.facebook.com/plancatnip/


Vrije bijdrage voor de artiesten
Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.be

 


Plan Catnip in Den Hopsack in Antwerpen

5 oktober 2017

Pasgeboren katjes zijn tevreden met een klein veilig plekje en de zorg van hun kattenmama. Maar als kittens groter worden, hebben ze meer plaats nodig, en eisen ze af en toe behoorlijk wat aandacht. Zo gaat dat ook met songs. Plots zat ik met een heel nest, een stuk of 37, en die bleven maar om aandacht zeuren. Dus ging ik op zoek naar muzikanten om mijn jongen behoorlijk muzikaal aangekleed aan de wereld te tonen.
Ik vond in Joris Bleys een schitterend gitarist, die het absolute tegendeel belichaamt van alle gitaristen clichés.
Meestentijds verschuilt hij zich liever achter zijn versterker dan met veel show of lawijt om aandacht te vragen. Achter het drumstel verschuilt zich Wim Verhulst, die, hoewel hij natuurlijk af en toe graag stevig doormept, de kunst verstaat om te drummen in dienst van een song. Aangezien we (nog) geen bassist konden strikken, heb ik me dan maar een stage piano aangeschaft.
Samen noemen we ons Plan Catnip. En we kleden elk nummer aan zoals dat nummer het vraagt. Of zoals wij de vraag van dat nummer begrijpen. Dat leidt tot een moeilijk te omschrijven stijl. De meeste van onze nummers zijn overgoten met een popsausje, enkelen hebben naast de rock gelegen, sommigen hebben een cabaret- of musical-randje, en sommigen hebben dat alles tegelijk. We nemen je mee in een rollercoaster, die passeert langs drama en tristesse, luchtige grapjes en jubelende vreugde. Dat is alleszins ons plan. Plan Catnip.

Katty De Weerdt – zang
Joris Bleys – gitaar
Wim Verhulst – drums


Vrije bijdrage

Den Hopsack, Grote Pieter Potstraat 24, 2000 Antwerpen
http://www.denhopsack.beKalender

woensdag 27 januari 2021

donderdag 28 januari 2021

vrijdag 29 januari 2021

zaterdag 30 januari 2021

zondag 31 januari 2021

donderdag 4 februari 2021

zaterdag 6 februari 2021

woensdag 10 februari 2021

donderdag 11 februari 2021

vrijdag 12 februari 2021

zaterdag 13 februari 2021

zondag 14 februari 2021

zaterdag 20 februari 2021

zondag 21 februari 2021

vrijdag 26 februari 2021

zondag 28 februari 2021

donderdag 4 maart 2021

zondag 7 maart 2021

donderdag 11 maart 2021

vrijdag 12 maart 2021

zondag 21 maart 2021

vrijdag 26 maart 2021

donderdag 15 april 2021