Platero en ik (Hubert Damen – flamenco) in Antwerpen

vrijdag 28/09/2012
20:00

Platero en ik

Iedereen kent Hubert Damen ongetwijfeld als commissaris Witse uit de gelijknamige politieserie. In “Platero en ik” gooit Damen het over een eerder muzikale en poëtische boeg. Samen met Michel Gillain (flamencogitarist), Roland Broux (klassieke gitaar) en Carlo Willems (slagwerk) neemt hij het werk van dichter en Nobelprijswinnaar Juan Ramón Jiménez onder handen.

De dichtbundel “Platero en ik” verwierf een enorme internationale populariteit en is na Don Quichot het meest vertaalde Spaanse literaire werk. Net als Don Quichot trekt het ik-personage trouwens rond op zijn ezel en hij beleeft allerlei avonturen, zij het dan op een iets kleinere schaal. Verwacht een warme vertelling waarin de menselijke en sociale dimensie van de Andalusische dichter heel duidelijk wordt.
Kassa: 12 euro
VVK: 10 euro

co Sint-Andries
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info.


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.