Prinsas (Zweden) (20u30) en Duo Pilartz Gielen (22u30) in Kalmthout

donderdag 6/08/2015
20:30

Donderdagavond opent Prinsas, een dynamisch energiek Zweeds folktrio met roots in Zweden, België en Finland. Daniel, Peter en Markus verschillende speelstijlen worden samengevoegd in Hälsingepolskas, nieuwere en eigen komposities, Finse traditionals en andere scandinavische nummers in een nieuw jasje.

Prinsas zijn:
Peter Van Accom – Viool / Octaafviool
Daniel Reid – Saxofoons
Markus Räsänen – Accordeon

Duo Pilartz Gielen – UN

Deze twee muzikanten, met een passie voor traditionele muziek, vormden hun duo in 2010.
Hun programma is een combinatie van persoonlijke composities en van België, Frankrijk en Engels muzikant vrienden, evenals sommige traditionele repertoire.
Walsen, mazurka’s, Gigues, andros, bourrées en andere rondo’s volgen in successie.
Al deze stukken zijn ontworpen voor zowel concerten en dans, en hierdoor kunnen de muziekliefhebbers blijven comfortabel zitten en genieten van de muziek, die bruist, soms flirt met barok, en is meestal erg “roots”.
Dansers zullen niet in staat zijn om het helse tempo van de bourrées en de Gigues, of de langzamere walsen en mazurka’s te weerstaan.
Dit is een energieke mix van poëzie, macht, melancholie en, bovenal, joie de vivre.

6 augustus om 20u30 in de parochiezaal van Nieuwmoer (Prelaat Deckerstraat 8)!

Alle info op de Facebookpagina van de Kalmthoutse Folkstage.

Of via http://www.folkstage.be


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.