Refugees for Refugees (een muzikale reis langs de Zijderoute) in de Arenbergschouwburg in Antwerpen

donderdag 12/10/2017
20:15
 Het ensemble Refugees for Refugees is een muzikale reis langs de Zijderoute met topmuzikanten uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan en Tibet, die als vluchteling in België terechtkwamen.

Tammam Ramadan, de Syrische neyspeler verrijkt het Afghaanse liefdeslied van Aman Yusufi met juist gedoseerde en energieke solo’s. Tarek Al Sayed (ûd) laat samen met Fakher Madallal (zang) de bijzondere muzikale traditie uit Aleppo weerklinken terwijl Asad Qizilibash (sarod) en Souhad Najem (qanûn) territoriale grenzen laten vervagen door het muzikale meesterschap waarmee ze in dialoog treden. Dolma Renqingi is de vocale getuige van de verbazingwekkende zangtraditie die leeft in het Tibetaanse hooggebergte. Ze wordt begeleid door Kelsang Hula op dramyen. Simon Leleux (bendir en darbouka) tekent voor de ritmesectie. Belgische ûd-speler Tristan Driessens is artistiek leider van dit ensemble.

€ 10
€ 8 (-26 jaar of A-kaart in ruil voor 10 punten)

Meer info

Arenbergschouwburg
Arenbergstraat 28, 2000 Antwerpen


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.