Remko speelt Wannes in Merksem

zaterdag 6/02/2016
20:15

Remko speelt Wannes
Ne zanger is ne groep

Het artistieke nalatenschap van Wannes Van de Velde kan nooit overschat worden. Met zijn herkenbare stem en unieke repertoire koppelde hij steevast traditie aan zijn eigen authentieke muziekstijl. Zijn eerste plaat verscheen al in 1966 en hoewel hij nooit het grote commerciële succes opzocht – en het ook niet kreeg – zijn er anno 2014 weinig mensen die Wannes niet kennen.

De erfenis van Wannes staat als een huis, zijn muziek is van en voor alle tijden. Wannes – die als docent aan de Studio Herman Teirlinck ook nog eens ontelbare acteurs en kleinkunstenaars beïnvloedde – hoort nu zelf bij het cultureel erfgoed.

Nu is het aan nieuwe artiesten om Wannes en zijn muziek levend te houden.

Remko speelt Wannes
‘Het dialect is mijn instrument’, zei Wannes, ‘je klinkt toch het best in je eigen bek’. Met die woorden in gedachten is Remko aan de slag gegaan met het groot liedboek van Wannes Van de Velde. Het avondvullend programma wordt een eervolle hommage aan de grote meneer die muzikant en dichter Wannes Van de Velde was. Samen met enkele muzikanten van onder meer Klezmic Noiz, brengt Remko een poëtische avond vol herkenning, mooie liedjes en veel melancholie. Soms volks, vaak jazzy, maar steeds met volledige toewijding wordt de erfenis van Wannes nieuw leven in geblazen!

vertelt me nooit nie meer: ne zanger is iet enig,
want da’s een leugen, dat is reklaam.
ne zanger is een groep, dat zing ik en dat meen ik;
een lieke zingde nooit of nooit allenig,
zonder al d’ander zou da niet gaan.
-Wannes Van de Velde-

Zang: Remko Van Damme
Viool: Deben Van Damme
Gitaar: Ramsi Irani
Contrabas: Steven Van Gool of Seba Thomé
Sax: Bob Van Den Brandt
Dwarsfluit: Kris Meirsman

za 6 feb 2016 – 20.15 uur

Kassa: 10 euro
VVK: 8 euro
VT-statuut: 2 euro

Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72-74
2170 Merksem


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.