Roland Van Campenhout in De Roma

zaterdag 2/02/2019

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout

 

‘Folksongs from a Non-Existing Land’ zuigt je, van bij de allereerste noot, mee in de duistere en magische wereld van diens maker: Roland Van Campenhout. De Belgische meester-gitarist en zanger begeleidt je door een mysterieus, muzikaal landschap. Je voelt de verwantschap met Ry Cooders legendarische soundtrack uit ‘Paris, Texas’ (Wim Wenders) alsook de gewaagdheid van Captain Beefheart, de grote singer-songwriter Tom Waits en de sjamaan Dr. John.

Inmiddels 74, met diepe wortels in blues en folk, is Roland iedere muziekstijl meester, gaande van jazz naar ethno tot psychedelic. Een levende legende, een archetype van een uitstervend ras; de ‘Sound Magician’. Zelf definieert hij zijn laatste werk als ‘Mantra Blues’.

 

Maak je klaar voor een overweldigende muzikale trip, gebracht door een monument uit de Belgische muziekscène. ‘Folksongs from a Non-Existing Land’ is namelijk een  uitzonderlijk album, een reis door een onbestaande wildernis, een shot aan eindeloze creativiteit. Het beschrijft de rijke muzikale evolutie van Roland, met klanken uit de folkmuziek en verwijzingen naar Bob Dylan, Woodie Guthrie en Joni Mitchell. Het album werd opgenomen in Gent, om gemixt te worden in Tokio, door de Australische Joe Talia, die de plaat een oosterse toets geeft.

 

Maak je klaar voor een overweldigende muzikale trip, gebracht door een monument uit de Belgische muziekscène

Voor dit concert kan je ook tickets kopen bij Fatkat Records, Vleminckstraat 15A, 2000 Antwerpen.

Meer info: https://www.deroma.be/kalender/663/


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.