Sioen plays Graceland in De Roma

vrijdag 21/09/2018
20:00

In 1986 trok Paul Simon naar Zuid-Afrika voor de opnames van Graceland. Het album herbergt enkele grote hits die iedereen kent: You Can Call Me All, Diamonds On The Soles Of Her Shoes, Under African Skies. Graceland was ook een controversiële plaat: midden jaren tachtig tierde de apartheid in Zuid-Afrika nog welig. Zowel voor- als tegenstanders van het apartheidsregime drukten hun ongenoegen over Graceland uit. Met deze plaat bleek Paul Simon Zuid-Afrika echter eindelijk een gezicht en een stem te geven in het buitenland en kregen Zuid-Afrikaanse artiesten de kans om internationaal op de kaart te staan. Meer dan 20 jaar later ging ook Sioen naar het land van Nelson Mandela en gospel voor de opnames van Calling Up Soweto. Sioen, die als geëngageerde singer-songwriter veel gelijkenissen vertoont met Paul Simon, vertolkt na vele jaren opnieuw met zijn Zuid-Afrikaanse vrienden het volledige album Graceland.

Credits
FREDERIK SIOEN: (ZANG, GITAAR); TOM GOETHALS (GITAAR); JAN ROELKENS (TOETSEN); PJ SEAUX (BASGITAAR); PIETER DE WILDE (DRUMS); RONY VERBIEST (ACCORDEON, SAXOFOON); STELLA KHUMALO (ACHTERGRONDZANG); DUDUZILE MAJOLA (ACHTERGRONDZANG); VUYO TSHUMA (ACHTERGRONDZANG); VUS’UMUZI NHLAPO (ACHTERGRONDZANG); N’FALY KOUYATÉ (AFRIKAANSE PERCUSSIE)

Meer info: https://www.deroma.be/kalender/370//SIOEN_PLAYS_GRACELAND/

Locatie: De Roma, Turnhoutsebaan 286 in 2140 Borgerhout


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.