Spirit of Django in Antwerpen

zaterdag 8/12/2018
20:00

Welkom op de VIJFDE EDITIE van deze avond die in het teken staat van Django Reinhardt, een uniek en virtuoos gitarist die getypeerd werd door zijn fantasierijke spel en lyrische lijnen. Met zijn interpretatie van jazz en blues ontwikkelde hij een eigen geluid dat tot op heden weerklinkt in de jazz manouche aka gipsy swing en een eind daarbuiten.
Elke dag is een goede dag om Django’s legende levendig te houden, ook op Sint Andries, waar enkele ware erfgenamen en klassebakken in hun eigen recht de vreugde en schoonheid van deze stijl zullen doen zegevieren.

Zoals jullie ondertussen weten, beste swingers en/of vrienden van de vlugge vingers: weer eentje om niet te missen!

LINE UP:

ADRIEN MOIGNARD TRIO

Adrien Moignard – lead guitar
Mathieu Chatelain – rythm guitar
Jérémie Arranger – double bass

Exclusief voor Spirit of Django en een primeur voor Vlaanderen, de uit Parijs afkomstige Adrien Moignard en zijn trio! Adrien Moignard bekeert zich als gitarist eerder laat tot de jazz en de jazz manouche. De nu 33 jarige Moignard is een autodidact, die als beginnend gitarist voornamelijk beïnvloed werd door blues en rock. Sinds 2002 begint zijn ster te rijzen in de Parijse scene en het duurt niet lang vooraleer hij als een van de grote nieuwe te volgen talenten wordt gezien. Zijn voortreffelijke techniek leveren dikwijls vergelijkingen met Biréli op (met wie hij meermaals de scène deelde). Moignard zit in projecten met Sébastien Giniaux (één van de compagnons de route in de Parijse bar scene), violist Costel Nitescu en zowat alle namen uit de jazz manouche wereld. Hij stond meermaals op Samois-sur-Seine en recent tourde hij nog met zangeres Cyrille Aimée in Noord-Amerika.
Zijn trio wordt vervolledigd door Mathieu Chatelain en Jérémie Arranger met wie hij al samenspeelt sinds hun ensemble Zaïti.

MURIELLE D’AILLEURS & BEN VAN BORTEL SWING BAND

Muriëlle d’Ailleurs – vocals & guitar
Ben Van Bortel – lead guitar
Léo Ullmann – violin
Jasper De Roeck – double bass

De prachtige stem van Murëlle, de kleurrijke melodieën en een zigeunerritme dat het leven doet swingen? Dat is Muriëlle D’Ailleeurs en Ben van Bortel Swing Band.
Hun akoestische geluid parfumeert de sfeer van jazz-thema’s en liedjes van weleer. Een duik in het hart van de roaring twenties …

https://www.facebook.com/events/696878357349179/

za 8 dec 2018 – 20.00 uur

TICKETS
VVK: 10 euro
Kassa: 14 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.