Spirit of Django in Antwerpen

1 december 2018

Welkom op de VIJFDE EDITIE van deze avond die in het teken staat van Django Reinhardt, een uniek en virtuoos gitarist die getypeerd werd door zijn fantasierijke spel en lyrische lijnen. Met zijn interpretatie van jazz en blues ontwikkelde hij een eigen geluid dat tot op heden weerklinkt in de jazz manouche aka gipsy swing en een eind daarbuiten.
Elke dag is een goede dag om Django’s legende levendig te houden, ook op Sint Andries, waar enkele ware erfgenamen en klassebakken in hun eigen recht de vreugde en schoonheid van deze stijl zullen doen zegevieren.

Zoals jullie ondertussen weten, beste swingers en/of vrienden van de vlugge vingers: weer eentje om niet te missen!

LINE UP:

ADRIEN MOIGNARD TRIO

Adrien Moignard – lead guitar
Mathieu Chatelain – rythm guitar
Jérémie Arranger – double bass

Exclusief voor Spirit of Django en een primeur voor Vlaanderen, de uit Parijs afkomstige Adrien Moignard en zijn trio! Adrien Moignard bekeert zich als gitarist eerder laat tot de jazz en de jazz manouche. De nu 33 jarige Moignard is een autodidact, die als beginnend gitarist voornamelijk beïnvloed werd door blues en rock. Sinds 2002 begint zijn ster te rijzen in de Parijse scene en het duurt niet lang vooraleer hij als een van de grote nieuwe te volgen talenten wordt gezien. Zijn voortreffelijke techniek leveren dikwijls vergelijkingen met Biréli op (met wie hij meermaals de scène deelde). Moignard zit in projecten met Sébastien Giniaux (één van de compagnons de route in de Parijse bar scene), violist Costel Nitescu en zowat alle namen uit de jazz manouche wereld. Hij stond meermaals op Samois-sur-Seine en recent tourde hij nog met zangeres Cyrille Aimée in Noord-Amerika.
Zijn trio wordt vervolledigd door Mathieu Chatelain en Jérémie Arranger met wie hij al samenspeelt sinds hun ensemble Zaïti.

MURIELLE D’AILLEURS & BEN VAN BORTEL SWING BAND

Muriëlle d’Ailleurs – vocals & guitar
Ben Van Bortel – lead guitar
Léo Ullmann – violin
Jasper De Roeck – double bass

De prachtige stem van Murëlle, de kleurrijke melodieën en een zigeunerritme dat het leven doet swingen? Dat is Muriëlle D’Ailleeurs en Ben van Bortel Swing Band.
Hun akoestische geluid parfumeert de sfeer van jazz-thema’s en liedjes van weleer. Een duik in het hart van de roaring twenties …

https://www.facebook.com/events/696878357349179/

za 8 dec 2018 – 20.00 uur

TICKETS
VVK: 10 euro
Kassa: 14 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info


Spirit of Django in Antwerpen

1 november 2017

Welkom op deze avond die in het teken staat van Django Reinhardt, een uniek en virtuoos gitarist die getypeerd werd door zijn fantasierijke spel en lyrische lijnen. Met zijn interpretatie van jazz en blues ontwikkelde hij een eigen geluid dat tot op heden weerklinkt in de jazz manouche aka gipsy swing.
Elke dag is een goede dag om Django’s legende levendig te houden, ook op Sint Andries, waar enkele ware erfgenamen en klassebakken in hun eigen recht de vreugde en schoonheid van deze stijl zullen doen zegevieren.

Of om het wat anders te verwoorden: dit is eentje voor de swingers en de vrienden van de snelle vingers!

PROGRAMMA

The Bad Bohemians (BE/UK/IT/GR)

Op Gitaar Dennis Pol (IT)
Op Gitaar Ben Van Bortel (BE)
Op Viool Dolan Jones (UK)
Op contrabas Jasper De Roeck (BE)

Aanstekelijke swing en stijgende melodieën brengen je terug naar een tijd dat de wereld nog in zwart-wit was maar er in kleur werd gedroomd.

Nathan Daems Gipsy Swing Lab (BE)

Nathan Daems: Tenor Sax
Dick Van Der Harst: Elektrische gitaar
Filip Vandebril: Contrabas
Toon Van Dionant: Drums

Voor de gelegenheid stelt Nathan Daems een topkwartet samen, geïnspireerd door o.a. Django’s elektrische periode op het einde van diens leven. Django had het lef om, tegen alle verwachtingen in, de warme en vaak ruwe klank van analoge – uiteraard oldschool – gitaren en versterkers te omarmen. Het Nathan Daems Swing Lab zal dit vaak vergeten aspect van het leven en werk van de grootmeester in de verf zetten.

Wanneer Nathan Daems (van Black Flower, Ragini Trio, Myrddin, Antwerp Gipsy Ska Orkestra,…) swingjazz speelt dan is dat meestal met Tcha Limberger of de gebroeders De Cauter. Deze keer neemt hij stergitarist en improvisatiegenie Dick Van Der Harst mee. Contrabassist Filip Vandebril (Lady Lynn, Black Flower,…) en niemand minder dan Toon Van Dionant op drums zullen zorgen voor een onwaarschijnlijk stuwende puls die niemand onberoerd laat. Dat belooft!

 

EVA SUR SEINE (NL)

Thomas Baggerman Trio & Eva Scholten

Fris en warm tegelijk is het resultaat van de samenwerking tussen jazzzangeres Eva Scholten en het Thomas Baggerman Trio. De combinatie van de verfijnde jazzy stem van Eva en de virtuoze en swingende gipsy jazz van de heren resulteert in een unieke eigen sound, waarbij de vergelijking met grootheden als Django Reinhardt en Ella Fitzgerald al snel is gemaakt. Het repertoire bestaat uit eigentijdse uitvoeringen van stukken van Django Reinhardt, Franse chansons, valse musette en jazz standards. Eva Scholten (’86) studeerde af aan de jazzafdeling van het conservatorium Amsterdam en weet met haar fenomenale timing en improvisatie op geheel eigen wijze tegenspel te bieden aan de gitaarsolo’s van Thomas Baggerman (’88), die internationaal wordt gelauwerd om z’n grote talent als gipsy jazz gitarist. Wees ook getuige van deze perfecte muzikale match!

Eva Scholten (zang), Thomas Baggerman (solo gitaar), Max Baggerman (ritme gitaar), Breno Virícimo (contrabas)

za 18 nov 2017 – 20.00 uur

afbeelding a-kaartafbeelding moeilijkheisgraagd
genre
muziek

prijzen
VVK: 8 euro
Kassa: 10 euro
Kansentarief: 2 euro

locatie
co Sint-Andries
coStA
Sint-Andriesplaats 24
2000 Antwerpen

Meer info