Spiro // concert in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 6/10/2019
16:00

Deze vier muzikanten uit Bristol deelden een fascinatie voor traditionele tunes die hen in de jaren ’90 bijeenbracht tijdens een akoestische folksessie in een lokale pub. Doorheen de jaren evolueerden ze naar een band die in de folk gewortelde muziek speelt maar waar de luisteraar heel wat meer in gaat ontdekken. Zelf stelt de band meer gemeen te hebben met minimalistisch hedendaags-klassiek of zelfs dansmuziek dan met folk. De traditionele folktunes worden hier eerder gebruikt als bouwstenen. De rest van het hen typerend geluid wordt er als het ware omheen gebouwd. Verwijzingen naar Philip Glass of zelfs een Ólafur Arnalds zijn daarbij dan ook niet uit den boze.

Bij elk nieuw album dat ze bij het wereldbefaamde Real World Records opnamen (Lightbox, Kaleidophonica , Welcome Joy & Welcome Sorrow) werd hun geluid wat meer complex en avontuurlijker. Soms ruw, vaak eerder minimalistisch en hier en daar refererend aan sferische filmmuziek.

Met Jane Harbour op viool, Jason Sparkes op accordion, Alex Vann op mandoline en Jon Hunt op akoestische gitaar bestaat de groep uit vier topmuzikanten met heel diverse achtergronden. Gaande van klassiek tot punk en new wave. Deze muzikale diversiteit is duidelijk hoorbaar in hun gelaagde en hedendaagse muziek waar ook invloeden van uit elektronica de kop opsteken. Tegelijk is het resultaat erg melodieus waardoor het luistergenot voor iedereen gegarandeerd blijft. Het geheel klinkt soms emotioneel geladen en hun dynamisch samenspel is steeds erg gebalanceerd. De band heeft geen nood aan protserige solo’s om te overtuigen.

Na vele internationale tournees en een reeks nominaties later werd het dringend tijd dat Spiro nu ook in Muziekclub ’t Ey het podium bestijgt.

Het eerder op 6 oktober aangekondigde concert van Faustus verschuift naar een latere datum.

Benieuwd hoe ze klinken? Bekijk en beluister eens deze YouTube-video!

Inkom leden € 17 / niet-leden € 20
Reserveer via de reserveerknop

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1600473226nyks@1600473226yet1600473226
http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.