Sprinkle Blizzard // baleynbal in ‘t Ey in Belsele

zaterdag 21/09/2019
21:00

Eind 2017 ontstond in Brno, Tsjechië, Sprinkle Blizzard tijdens een internationale Folkmarathon met dansers en muzikanten (de volgende editie zal trouwens in Gent plaatsvinden). In deze stomende creatieve omgeving vonden vijf muzikanten elkaar…

Ze hadden elkaar al eerder ontmoet via ethno Slovenia of samengewerkt in andere projecten. Geheel toevallig voegde Eulalie zich bij de groep die net informeel wat ideeën bij elkaar had gespeeld tijdens een sessie in een cafeetje. ‘We missen nog polka’s’ riep Olena. Eulalie toverde er enkele uit haar accordeon en ‘s avonds volgde een eerste optreden.

Een paar klikken op bandnamegenerator.com leverde de groepsnaam op: Sprinkle Blizzard. Zo begon het avontuur met een wel heel divers internationaal gezelschap steengoede muzikanten. Olena komt uit Oekraïne, maar woont in Warschau. Ze is een klassiek geschoolde violiste die haar hart verloor aan de nyckelharpa en moraharpa. Angelika Hudler komt uit Wenen. Na haar klassieke vioolopleiding ging ze reizen en verdiepte zich in verschillende muzikale tradities: Zweeds, Bulgaars, Roemeens,….. Jan en Jakub komen uit de Ierse muziek scène en deelden reeds hun passie in de band Beltaine waarmee ze laatst op Ortigueira stonden. Eulalie is autodidact op accordeon en zang verloor haar hart aan de muziek uit centraal Frankrijk.

In juli 2018 maakte de groep een eerste videoclip en speelden ze op EtnoKrakow/Rozstaje. Ondertussen brengt het kwintet een divers repertoire bij met zowel traditioneel als eigen werk, met flink geoliede arrangementen zowel als ruimte voor sprankelende vrijheid en improvisatie.

Een super Baleynbal staat ons te wachten waar ook de niet danser met welriekende noten zal besprenkeld worden…

Angelika Hudler (Oostenrijk): viool
Eulalie Hupin (België): accordeon
Olena Yeremenko (Oekraïne): nyckelharpa
Jan Gałczewski (Polen): Ierse bouzouki
Jakub ‘Goldfinch’ Szczygieł (Polen): Ierse fluit, fluiten

Inkom leden € 7 / niet-leden € 10
Reserveren is niet nodig

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1603498349nyks@1603498349yet1603498349
http://www.tey.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.