Stadsklanken18|Sounds of the city 18 in Antwerpen

donderdag 11/03/2010
vrijdag 12/03/2010
zaterdag 13/03/2010
zondag 14/03/2010

Van 11 tot 14 maart 2010 organiseren de Universiteit Antwerpen (Departement Geschiedenis & Departement Letterkunde) en Koninklijk Conservatorium van de Artesis Hogeschool Antwerpen Stadsklanken18|Sounds of the city 18 , een internationaal congres over muziek en stadscultuur in de achttiende eeuw en een festival met muziek van achttiende-eeuwse componisten uit Antwerpen en de Zuidelijke Nederlanden.

Centraal in zowel het colloquium als het festival staat het achttiende-eeuwse Antwerpse stedelijk muziekleven. Verschillende facetten – de liedcultuur, de spektakelcultuur en het kerkelijk muziekleven – komen aan bod en zullen gekaderd worden in de meer internationale context van de stedelijke muziekcultuur in West-Europa. Bedoeling is te komen tot een beter inzicht van de maatschappelijke systemen die schuil gaan achter de verschillende verschijningsvormen van muziek in een stedelijke omgeving.

Wetenschappelijke presentaties worden afgewisseld en geconfronteerd met klinkende muziek, en in een panelgesprek over uitvoeringspraktijk, historiciteit en authenticiteit gaan musicologen, muzikanten, historici en concertorganisatoren de dialoog aan.

Meer info: http://www.stadsklanken18.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.