Stageweekend polska in Antwerpen

zaterdag 3/12/2011
zondag 4/12/2011

Frisse Folk organiseert een stageweekend polska in Antwerpen.

* Zaterdag 3 & zondag 4 december 14h – 18h: Dansstage polska door Aurélie Giet in Casa de Carmen, Zendelingenstraat 32 in 2140 Borgerhout (Antwerpen). 60€.

programma:
Tijdens deze stage wordt één (relatief eenvoudig) type polska uit het heel verscheiden gamma van bestaande polskas aangeleerd.

Twee dagen lang zullen we de muziek die bij deze Zweedse dans hoort, beluisteren en leren begrijpen. We zullen samen de muzikale elementen analyseren: de accenten, de muzikale zinnen en de verschillende tempo’s. Op die manier kunnen we de muziek ook beter al dansend interpreteren.

We werken zowel individueel als in koppel en verliezen ook het collectieve aspect niet uit het oog: we zullen de polska met verschillende danshoudingen uitproberen. In het individuele deel van de stage gaan we op zoek naar een goede basis die zal zorgen voor een lichtheid van beweging zodra we per 2 dansen, en we zullen ook aandacht besteden aan het gebruik van de ruimte door alle dansers samen.

Verder is er ook oog voor een zeker lichaamsbewustzijn: manieren van stappen, lichaamshouding, dynamiek, spanning en ontspanning van verschillende spieren. Dit alles samen maakt de Zweedse dansen zo bijzonder.

Tenslotte zal het accent liggen op het dansen per 2. De danshouding verschilt enigszins van wat er gebruikelijk is op folkbals in België en Frankrijk, en dit impliceert een andere, meer evenwichtige manier van dansen.

Niveau & voorkennis:
Deze stage vereist geen enkele voorkennis van polska, maar je moet de draai van de wals en de danshouding van koppeldansen wel vlot beheersen. De specifieke invalshoek van Aurélie Giet maakt deze stage ook interessant voor mensen die al polskas dansen. Het is niet nodig om per koppel in te schrijven. Iedreeen danst met iedereen.

Taal:
De taal van de stage wordt in het begin met de leerlingen besproken. Aurélie is franstalig, maar spreekt ook vlot Engels (en Spaans en Zweeds).

Aurélie Giet:
Aurélie geeft al 5 jaar dansles voor Frisse Folk en is vorig jaar 5 maanden naar Zweden gegaan om er een intensieve dansopleiding te volgen. Hier kan je meer te weten komen over haar dansparcours.

Zweedse stiptheid:
We vragen om een kwartier op voorhand aanwezig te zijn, zodat we stipt kunnen beginnen dansen.

Locatie:
Casa de Carmen is een prachtige danszaal in de Zendelingenstraat 32 in 2140 Borgerhout (Antwerpen), net binnen de singel, aan de Turnhoutsepoort. Er is 100m² perfecte gladde houten dansvloer en een even grote lounge. Je kan tram 10 of 24 nemen (halte Turnhoutsepoort), of bus 6, 18, 21, 34, 417, 242, 420, 429 & 423.

Inschrijvingen:
Frisse Folk vzw


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.