Start folkdanslessen niveau 3C in Borgerhout

19 december 2010

Sinds september 2007 geeft Frisse Folk danslessen in Antwerpen. Ondertussen is Frisse Folk uitgegroeid tot een dansschool met 300 leerlingen met lessen in Brussel, Antwerpen, Gent, Dendermonde en Jodoigne.

Het grootste deel van deze lessenreeksen is gewijd aan het repertorium dat je op folkbals kan dansen: jig, tovercirkel, scottish, wals, andro, hanterdro, mazurka, bourrée, polka… Verder staan er ook een paar traditionele vinnige dansen uit de Balkan en sierlijke creaties uit Israël op het programma, bij wijze van afwisseling.

Alle Frisse Folk danslessen worden gegeven door ervaren dansleraren, die niet alleen een uitgebreide, internationaal opgebouwde dansbagage hebben, maar die ook goed onderlegd zijn op pedagogisch vlak.

Een grondige opbouw van basispassen en correctie van dansstijl en lichaamshouding zorgen ervoor dat je stevig in je schoenen staat op de dansvloer en dat je leert creatief en speels om te gaan met je lichaam, over de grenzen van de folk heen.

Je hebt voor deze lessen geen voorkennis of partner nodig. Er wordt constant van partner gewisseld, zodat iedereen met iedereen danst. Het publiek van deze lessen is zeer gevarieerd. De sfeer is zeer ontspannen en het groepsgevoel is heel belangrijk. Zo wordt er vaak tijdens of na de danslessen al afgesproken wie er (eventueel samen) naar het volgende bal gaat.
 
* Hoofdthema’s
Bourrée auvergnate
Sauts Basques
Figuren / variaties voor mazurka: tangurka

* en verder
Wals in 5, 8 en 11 tijden: variaties
Mazurka-wals, Scottish-wals & Porcher
Figuren / variaties voor scottish
Choreografieën op bourrée, per 2, 4 of 6: double jeu, les petits voyageurs…
Variaties voor Polka
Variaties op bourrée droite (2t): dos à dos
Herhaling & uitdiepen materiaal vorige reeks

* eventueel: Madison, Mazurka à 11 temps, Le Menuet de la Chaîne, Circlewaltz, Poitou: Pas d’été, Balkan/Israël

De lessen gaan door op donderdagavond in Casa de Carmen, Zendelingenstraat 32 in Borgerhout van 19u30 tot 21u00. De reeks bestaat uit 12 danslessen van donderdag 13 januari 2011 tot donderdag 7 april 2011 Meer info en inschrijven: Frisse Folk