Steven de Bruyn & Derek in Merksem

zaterdag 18/03/2017
20:15

Steven De Bruyn en Derek kruisen elkaar al meer dan vijfentwintig jaar bij het op- en afstappen van podia of in de straten van Gent. Gedurende die hele tijd hebben de heren elkaar wederzijds bewonderd, succes gewenst en begroet, maar nog nooit hadden zij samen gemusiceerd. Tot op die mooie herfstdag met een koffietje aan de keukentafel …

Ze selecteerden uit meer dan dertig albums een aantal bijzondere eigen nummers. Daarnaast verrasten ze mekaar met schatten uit hun jeugd. Liedjes die ze op de radio hoorden nog voor ze zelf muzikant werden en die ze nu brengen met akoestische gitaar en mondharmonica. Simpel en uitgekleed, maar gloeiend als een knetterend houtvuur!

Deze rasartiesten spelen overwegend bluesy nummers, al verrassen ze ook met eigenzinnige versies van disco-nummers als ‘Shame shame shame’ en staat ook ‘My baby just cares for me’ van Nat King Cole op de setlist, een nummer dat veel later bekend werd in de versie van Nina Simone. En uiteraard ook ‘Just the two of us’, het titelnummer van hun programma, naar het nummer van Bill Withers.

Als u weet dat beiden ook een geweldige live-reputatie genieten, dat zit u gebeiteld voor een
lekker vettig avondje muziek!

za 18 mrt 2017 – 20.15 uur
TICKETS
PRAKTISCH

prijzen
Kassa: 12 euro
VVK: 10 euro
VT-statuut: 2 euro
locatie
cultuurcentrum Merksem
Merksemdok
Emiel Lemineurstraat 72-74
2170 Merksem

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.