Stoomboot en Lieven Tavernier in Wilrijk

vrijdag 12/05/2017
20:15

Stoomboot + Lieven Tavernier

2014 ging hard voor Stoomboot: de eerste plaat kwam uit en werd fantastisch onthaald door de Vlaamse pers. Vier singles haalden hoogste rotatie op Radio 1 en Radio 2 en een volle zomer leidde tot een intieme theatertour en een nominatie voor MIA voor ‘Beste Doorbraak’. Vastberaden om met zijn zachte liedjes met een relativerend randje, een vleugje humor en een snuifje poëzie een plekje in het kleinkunstlandschap te veroveren, begon hij aan de tweede plaat. ‘Storm’ heet hij en Stoomboot nam zelf de productie voor zijn rekening.

Het best verborgen talent van de Nederlandstalige singersongwriters, Lieven Tavernier kreeg de voorbije maanden alle spots op zich met het boek Eerste Sneeuw en de bijhorende CD Geen Kwade Vrienden. Deze CD werd ingezongen door illustere namen zoals Gabriel Rios, Raymond, Isolde Lasoen, Roland enz. Trouwens No one to blame voor die onbekendheid dan Lieven zelf. Deze ultieme songsmid heeft altijd zijn songs naar voren geschoven, onder het motto niet de maker moet in het licht staan, wel wat hij maakt.
Eerste Sneeuw kent u natuurlijk als de klassieker van Jan De Wilde. Een misverstand, het is een nummer van Lieven evenals die andere ‘hit’ De Fanfare van honger en dorst. Laat je hart verwarmen door bloedmooie songs van een meesterlijke pen, muzikaal mooi uitgelicht door De Zondaars: een band met o.a. Yves Meerschaert, Bruno Deneckere, Nils De Caster en de Kapinga zussen.

http://www.stoomboot.be
http://www.lieventavernier.com

http://deredactie.be/permalink/1.2555458

vr 12 mei 2017 – 20.15 uur

prijzen
kassa: 14 euro
voorverkoop: 12 euro

cultuurcentrum De Kern
cc De Kern
Kern 18
2610 Wilrijk

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.