Strograss // cd-voorstelling & concert in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 7/04/2017
21:00

De muzikanten van Strograss (Gent) hebben uiteenlopende muzikale achtergronden, maar delen een passie voor akoestische rootsmuziek en songwriting. Ze brengen invloeden uit bluegrass, old-time, folk en wereldmuziek samen in sterke songs, vaak rond actuele sociale thema’s. Vanavond komen ze in Muziekclub ‘t Ey hun langverwachte tweede album voorstellen.

Naast stevige riffs, eigenzinnige arrangementen en boeiende teksten levert dat bij Strograss ook een unieke sound op. Uitgepuurde harmoniezang, een goed geoliede bezetting van viool, banjo, gitaar en contrabas, geweven tot een rijk klankentapijt door een virtuoze accordeoniste. De band heeft daarmee een geheel eigen plaats veroverd binnen de nieuwe generatie rootsmuziek – genre Crooked Still en Nickel Creek – en viel er meermaals mee in de prijzen. Met de woorden van Gentse Feesten Magazine : ‘Strograss – of hoe ‘nieuw’ en ‘traditie’ toch in één zin kunnen zonder boel te krijgen… dit is goeie ouwe bluegrass, vroege jazz en old time-folk en geurt toch zo fris als pas gemaaid gras. Zelden zulke authentieke akoestische rootsmuziek gehoord!’.

Strograss bouwde de voorbije jaren ook een stevige live-reputatie op in binnen- en buitenland. ‘Dit eigenzinnige Gentse roots-quintet maakte de lovende reacties op hun debuutalbum helemaal waar tijdens de zomerfestivals. Een overtuigende winnaar van de folk- en rootswedstrijd van muziekmozaiëk en finalist van de Dranouter rootsrally, te ontdekken dus !’ – Schouwburgmagazine Kortrijk. De band werd alvast ook genomineerd voor de European World of Bluegrass contest 2017


Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 20u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606687293nyks@1606687293yet1606687293
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.