Surpluz in Sint-Niklaas

9 juli 2014

Surpluz speelt een thuismatch!

Gratis concert op het Sint-Nicolaasplein ter ere van 11 juli!

http://www.facebook.com/263330440505085

Surpluz bestaat uit:
Elke De Meester (chromatische accordeon, zang), Bart Knapen (klarinet, zang), Jeroen Knapen (DADGAD-gitaar, zang) en Pieterjan Van Kerckhoven (doedelzakken, saxofoon, zang). Opgericht in 2007 valt Surpluz meteen in de prijzen: als finalist van de Folkrally en finalist op het Lindeboomfestival in Noord-Frankrijk. Als prijs kaapt Surpluz daar een gastoptreden weg voor datzelfde festival in 2008 en als surplus doet Erwin Libbrecht een demo-opname cadeau.

Surpluz maakt vele podia onveilig in Vlaanderen, Wallonië, Nederland, Frankrijk en Estland
In augustus 2009 kennen ze een muzikaal hoogtepunt met een hommageconcert aan ’t Kliekske te Gooik, met zelf bewerkte nummers uit het Kliekskerepertoire. Wegens de vele enthousiaste reacties mag de groep dit concert in november 2009 nog eens brengen op het “Internationaal Symposium voor Volksmuziek” in deSingel te Antwerpen.
Gedreven door de vele lofbetuigingen over hun samenzang besluiten de muzikanten om hun repertoire meer in die richting uit te bouwen. Sindsdien zoeken ze naar traditionele teksten en melodieën, waar ze met respect voor de traditie een eigenzinnig muzikaal brouwsel van maken. Surpluz is en blijft immers: “folk met net ietsje meer!”, omschreven als: “De nieuwe Kliekskes: mooi, puur, verfrissend”, “Stomend jong talent”, “De nieuwe folksensatie”, “een boeiende en veelbelovende folkgroep die traditie en vernieuwing op een boeiende manier combineert…”

In december 2010 brengt Surpluz hun eerste CD uit: “De Koperen Plaat”. En in juli 2011 mocht de groep het openingsbal van het Gooikoorts festival voor traditionele muziek verzorgen.