Sweet Haze met Soetkin Collier en Leen De Haes in Kalmthout ***GEANNULEERD***

3 maart 2020

Sweet Haze is een nieuwe band rond zangeressen Soetkin Collier en Leen De Haes.
Samen met drie gepassioneerde muzikanten – gitarist Bart Boonen, bassiste Jill Delien en drummer Koen Mertens – gaan ze op een muzikale reis: voorbij de platgetreden paden, naar muziek waar hun hart warm van wordt en die een uitdaging geeft.
Sweet Haze’s eerste trip gaat naar het legendarische album ‘Wrecking Ball’ van Emmylou Harris.

Trip #1: Emmylou Harris’ Wrecking Ball
Het legendarische album ‘Wrecking Ball’ (1995) van Emmylou Harris – in een productie van de onnavolgbare Daniël Lanois – bestaat 25 jaar! De plaat bevat voor het merendeel covers van onder andere Bob Dylan, Jimi Hendrix, Gillian Welch, Steve Earle en Neil Young en gaf de carrière van Harris een nieuwe wending. Lanois noemt het tot vandaag de beste cd waar hij ooit aan heeft meegewerkt en dat wil in zijn geval wat zeggen.

Hoog tijd om dit fantastische album te ‘bezingen’ vinden Leen De Haes (alias Katy Too, wiens kristalheldere stem door Rootstime vergeleken werd met die van Emmylou Harris) en Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn, Laïs), die bij het prille begin van haar muzikale carrière Emmylou Harris ontmoette op het Dranouter Folkfestival en door haar een ‘angelvoice’ werd genoemd).

Deze twee zangeressen zijn niet alleen goede vriendinnen in het echte leven maar zijn ook een ‘perfect match’ uit het folk en country-milieu om een ode te brengen aan deze grote dame.
Verwacht je niet aan een kopij van ‘Wrecking Ball’ maar aan geïnterpreteerde versies van de songs door gepassioneerde muzikanten. ‘Stay true to the music in your heart’: dat devies gaf Emmylou toen die magische avond in Dranouter (anno 1996) aan Soetkin mee.

Try Out

18 april 2020 – O*KA – Kalmthout (tickets 10€ VVK ; reserveer hier ; ADD 12€)

Muzikanten

Zang & backing vocals: Soetkin Collier (Urban Trad, Ambrozijn)

Zang, backings vocals & akoestische gitaar: Leen De Haes (aka Katy Too)

Basgitaar en contrabas: Jill Delien (Urban Trad, Beatles By Girls, Ritm Stix, Spitsbergen)

Elektrische & slide gitaar: Bart – Oop – Boonen (Katy Too, Jean & Les Flamands, Country Feedback Club)

Drums en percussie: Koen Mertens (Jef Neve, Neeka, Buscemi, The Bluesbones)