Swift in cafe Rood-Wit in Berchem (20u)

zaterdag 10/12/2011
20:00

Za. 10 december: vanaf 20 uur gratis optreden van Swift

Rock’Roll, Country-Rock & Coverband

Creedence Clearwater Revival, The Band, Santana en Bob Dylan zijn namen die de live muziek van de jaren 60 en 70 creëerden en die nu nog steeds het collectief rockgeheugen beheersen.

Ook de 4 muzikanten van SWIFT zijn allen grote bewonderaars van dat genre.Met veel toewijding en passie brengen ze deze muziek op verscheidene grote en kleinere podia van Vlaanderen en omstreken.

Aan de basis van SWIFT was de Belgische live band genaamd ‘John Swift Band’.

Voor meer info zie http://www.johnswiftband.tk/

Na het overlijden op 17-10-2010 van de voormalige CBS recording artist en JSB lead vocalist John Swift hebben de overblijvende bandleden aan Joe ‘Piler’ gevraagd om samen een nieuwe band te beginnen.

Deze combinatie bleek ‘a match made in Rock ‘n Roll Heaven’.Caféoptredens, festivals maar ook trouw- en bedrijfsfeestjes zijn hun specialiteit.

De Bandleden
Joe Piler – Lead Vocals / Guitar
Luk Van Lieshout aka TornadoLuke – Lead Guitar

Tornado Luke aka. Luk Van Lieshout heeft zijn strepen verdiend in diverse swingblues bands zoals de D-Regulators en Swing Bee, maar was recentelijk te zien als gitarist van “Zat van A”, “Alex Rossi” en “The Cotton Pickers” alle info op http://tornadoluke.webs.com/

Karel De Colvenaar – Bass Guitar & Backing Vocals

Heel zijn leven al bezig met muziek, van koorknaap naar klassieke gitaar en zo naar een “Hammond” orgel en dan weer deejay en terug de draad opgepakt als bassist in een klassiek harmonieorkest, maar was op zoek naar iets met meer “ballen” en gevonden in SWIFT.

Wat hangt er regelmatig rond zijn nek buiten zijn vriendin?

Een Rickenbacker 4 string, een Fender jazz bass American Standard of een Fender Marcus Miller 5 V jazz bass steeds in gezelschap van een Markbass combo

Daniel Hendrickx – Drums

Daniel komt uit de Antwerpse Jazzscene maar speelde reeds lang bij the John Swift band.

http://www.roodwit.be
Generaal Drubbelstraat 42, 2600 Berchem.
eb.te1600584861nyks@1600584861tiwdo1600584861or1600584861.
telefoonnummer van het café is 03/239.34.68


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.