‘t Ey gaat op locatie in Sint-Niklaas

woensdag 10/07/2013
19:00

Op uitnodiging van Sinnekloas-danst programmeert ‘t Ey deze zomer een baleynbal in het hart van Sint-Niklaas! Op 10 juli speelt ‘t Ey ten dans op het Sint-Nicolaasplein, met achtereenvolgens een dansinitiatie, Wim Claeys & het David Munnely Trio.

Programma:
19 -19.30 u.: initiatie
19?45 – 20.45 : Wim Claeys
21 – 22 u.: David Munnely Trio

Met…
Wim Claeys
“De drang om mensen aan te steken en het folkvuur door te geven zit blijkbaar diep in mij.” Zo spreekt Wim Claeys, de man die ons vanavond het vuur aan de schenen zal spelen. Als er iemand een baleynbal kan begeleiden, dan zal het Wim wel zijn. Deze ras-accordeonist, die onder meer zijn strepen verdiende bij Ambrozijn, Tref en Göze, was namelijk de uitvinder van het hele Boombal-concept. Hij startte er mee in 2000, in een klein zaaltje in de Boomstraat in Gent. Onder zijn hoede groeide het publiek van een paar tiental mensen naar de duizenden mensen die er vandaag de dag aan deelnemen.
Sinds 2007 speelt Wim naast zijn rol in verschillende groepen ook meer en meer solo op bals. Hij schrijft daarover dat dit iets is: “(…) wat mij meer bevalt dan ik gedacht had… Na jaren samenspel met andere muzikanten is het ook eens wijs om er helemaal alleen voor te staan: rechts de melodie, links de begeleiding, spannend!”
David Munnely trio

Ierland… het land van de Guinness, het land van de leprechauns, het land van de gouden schat aan het einde van de regenboog… en het land van de stevige Ierse folk natuurlijk! De muziektraditie in Ierland is oeroud en springlevend. En wie beter om deze uit te dragen dan een man als David Munnely…
Munnely heeft de Ierse volksmuziek door zijn aderen stromen. Als accordeonist speelt hij al sinds zijn jonge jaren samen met de grote namen uit de Ierse scène: Niamh Parsons , Gerry ‘O Connor, Garry ‘O Brian, De Dannan , The Chieftains,… In 1999 richtte hij zijn eigen band op en ging met succes de Ierse traditionele muziek uitdragen over de hele wereld.
Met Siard De Jong en Bert Leemans heeft hij in deze formatie uitstekende tegengewichten gevonden. De Jong verdiende als violist onder meer zijn strepen bij de David Munnelly Band, Fling en Ronnie Drew (Dubliners). Bert Leemans is uiteraard vooral gekend als de energieke en virtuoze frontman-accordeonist van EmBRUN, kleine goden in de Vlaamse folkwereld. Dat deze mannen er een ferme Ierse lap op gaan geven, daar zijn we zeker van!

Waar?
Sint-Nicolaasplein, 9100 Sint-Niklaas

Wanneer?
Woensdag 10 juli, vanaf 19u

Prijs?
Gratis!


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.