Tamala in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 5/11/2017
16:00

Tamala // concert
zondag 5 november – 16u

Tamala is een nieuw trio dat zeer organisch tot stand kwam en is in de eerste plaats een menselijke ontmoeting die zich heel erg laat voelen op muzikaal vlak.

Mola Sylla is één van de grote zangers binnen de traditie van de Senegalese griotten (is in West-Afrika een dichter, lofzanger en muzikant, en wordt beschouwd als bewaarder en verteller van mondeling overgebrachte tradities en geschiedenis). Hij doet je met zijn speciale stemtimbre tot de laatste noot naar adem happen.

Mola wordt begeleid door de virtuoze koraspeler Bao Sissoko en de uiterst veelzijdige Wouter Vandenabeele op viool. Samen vormen ze een intense unie die de muziek recht uit het hart laat komen.

Ook Bao Sissoko is een telg uit een familie van Senegalese griotten, doordrongen door de mandinkatraditie. Zijn herkenbare speelwijze op kora, soms fijn en breekbaar, dan weer ruw en energetisch, maakten hem een autoriteit op het instrument.

Tussen de vele samenwerkingen door (Malick Pathe Sow, Baaba Maal, Abou Thiam, Mamy Kanoute, Zap Mama, Vaya Con Dios, Sioen, …) ontmoet Bao de viool van Wouter Vandenabeele (Olla Vogala, Chansons sans Paroles, GFVP) in het project « La musique d’Issa Sow », dat uitkwam bij Homerecords. In duo voelen ze elkaar perfect aan en kreeg je een wonderbaarlijke spanning tussen traditie en improvisatie. Als trio, met Mola Sylla erbij, wordt die dialoog verder naar een duizelingwekkend niveau opgedreven.

Een cd is voorzien voor oktober…

– Mola Sylla (zang, xalam) (Senegal-NL)
– Bao Sissoko (kora= West-Afrikaans intrument uit de harpenfamilie) (Senegal-BE)
– Wouter Vandenabeele (viool) (BE)

​Inkom leden € 11 / niet-leden € 14
Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606340987nyks@1606340987yet1606340987
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.