Tango 02 in Kapellen

vrijdag 20/04/2018
20:20

KAS Attenhoven
Waterstraat,30, 2950 Kapellen

TANGO 02
“RUEDA LIBRE”

Inkomprijs : € 17
Voorverkoop: € 14
voorverkoop eindigt 1 uur voor het aanvangsuur
geen genummerde plaatsen
deuren: 19u45

Grootmeester Astor Piazzolla gaf met de ‘tango nuevo’ het startsein voor een onvermoede tango-heropleving in Europa.

De minder gekende traditie van dansbare stadsmuziek waarop Piazzolla zich inspireerde, vormt de stuwende kracht van Tango 02, het Brussels tango-orkest dat de luisteraar en danser op ontdekkingstocht neemt met diepgewortelde ritmes van de legendarische D’Arienzo, Di Sarli en anderen.

Het Orquesta Típica Tango 02 bestaat in zijn huidige bezetting sinds 2003 en heeft sindsdien een stevig repertoire opgebouwd met traditionele en hedendaagse tango’s, walsen en milonga’s, zowel zuiver instrumentaal als met zang.

Tango 02’s oprichter, bandoneonist en artistiek leider, Pato Lorente (Patrick Vankeirsbilck), leerde de knepen en grepen van de tangomuziek bij wijlen Alfredo Marcucci, de Argentijnse bandoneon-meester die jaren in Vlaanderen woonde en waarmee Pato vanaf 1995 honderden concerten verzorgde doorheen Europa. Pato studeerde in Buenos Aires bij de meesters Julio Pane en Carlos Pazo. Tango 02 heeft zijn authentiek stilistisch karakter aan deze grootmeesters te danken.

Naast hun gedegen opleiding als musicus volgden de leden van Tango 02 masterclasses in de uitvoeringspraktijk van tangomuziek bij Alfredo Marcucci of studeerden in Buenos Aires.

Tango 02 is de enige Belgische groep die zijn hele repertoire opbouwt rond het wisseltonig Rheinische bandoneon, het type instrument dat in de streek van de Rio de la Plata (Buenos Aires – Montevideo) algemeen in gebruik is.

In 2011 toerde een subset van Tango 02 door Indonesië en Singapore en in 2012 won de groep de “Choclo” compositiewedstrijd voor nieuwe dansbare tango’s in Nederland – daarmee bevestigde Tango 02 de kwaliteit van zijn eigen composities.

Voor het KAS-publiek een uitgelezen moment om de tango in zijn finesses te leren kennen.

Maak dus gebruik van het voorverkoop-tarief en boek snel je tickets!

VRIJDAG 20 april 2018 – 20.20 u (deuren open 19.45 u)

Inkom: 17.00 € voorverkoop (tot één uur voor de aanvang van de voorstelling) 14.00 €

Meer info


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.