Lies en Jeroen in Lo Pétillante in Broechem

donderdag 8/11/2018
20:15

DO 08/11 LIES EN JEROEN
CONCERT / CD-VOORSTELLING • 20:15 • vrije bijdrage

De trouwe bezoekers van LO Pétillante herinneren zich dit duo vast nog! Die begrijpen ook meteen waarom we hen opnieuw vroegen. Lies & Jeroen hebben intussen een hele weg afgelegd. Ze begonnen als coverband met voornamelijk Engelstalige nummers en voegden gaandeweg enkele eigen, Nederlandstalige nummers toe.

Lies en JeroenTwee jaar later verrast dit duo het publiek met vooral eigen – maar herkenbare – nummers van eerlijke makelij. Kortstondig gerijpt, maar diep geworteld. De haarfijne samenzang in combinatie met twee akoestische gitaren stuwt het geheel naar ongekende hoogten. Enkele van die nummers waren helemaal volgroeid en werden met zorg aan een EP toevertrouwd. Die komen ze vanavond vol enthousiasme kleinkunstig aan u voorstellen… Luister al even naar ‘Voor ik verdrink’.

Voor die eerste EP lieten ze zich omringen met muzikanten die reeds ruimschoots hun sporen verdienden in de (Nederlandstalige) muziekwereld. De opnames gebeurden in de Room 13 Studio van Yves Meersschaert (Kris De Bruyne Trio, Le grand bateau). Multi-instrumentalist Thomas Noël (Lieven Tavernier, The city song) kiest de juiste klankschakeringen met gitaren en toetsinstrumenten allerhande. Tine Allegaert kleurt het geheel met sfeervolle trompetarrangementen.

Jeroen Knaepen is trouwens zelf ook een meer dan verdienstelijk (folk)gitartist, met palmares dat ons hier te ver zou leiden. Om maar te zeggen dat we u deze avond warm kunnen aanbevelen!

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.