Teyrrasfolk: Didier François & Philippe Malfeyt // concert in ’t Ey in Belsele (18u)

23 juli 2018

Of de westerse luit en de nyckelharpa (ook weleens ‘sleutelvedel’ genoemd) in de loop der tijden samen geklonken hebben is een open vraag. Feit is dat ze beiden, in allerlei gedaanten, afgebeeld werden op middeleeuwse fresco’s en in manuscripten als de Codex Manesse of beschreven werden in de muziekencyclopedieën van Agricola (16de E) en van Michael Praetorius (Syntagma Musicum, 17eE). Feit is ook dat de luit geassocieerd werd met de –zich aan de antieke oudheid spiegelende- hofcultuur en de nyckelharpa eerder met de volkscultuur.

Onder het Shakespeareaanse motto “there is more between heaven and earth that are dreamt of in your philosophy” gaan Didier François, nyckelharpist en gepassioneerd pleitbezorger van de nieuwe nyckelharpa-beweging, en de luitist Philippe Malfeyt, (een der pioniers van dit instrument in België), de dialoog met de geschiedenis aan.

Ze arrangeren muziek van luitvirtuozen als Robert Johnson, Robert de Visée en Silvius Leopold Weiss, gambamuziek van Marin Marais, vioolpartita’s van Johann Sebastian Bach, Dowland, Vivaldi en leven zich improvisatorisch uit op dansante folky tunes of eigen composities.

Het gesofistikeerde klankenpalet voortgebracht door een weelde aan gestreken, getokkelde en sympathische snaren laat niemand onberoerd en is als honingzeem, zoet voor de ziel.


Teyrrasfolk // gratis concerten

van woensdag 15 t.e.m. zondag 19 augustus

Derde editie van ons gratis vijfdaags Teyrras vol muziek en gezelligheid!

Met mooie klanken van Marit & Rona, de Helen Flaherty Band, French Kiss, Neeka & Tom, Ekko, Ialma, Decker-Jochems, De Vlier, Geronimo, Wajd Trio, Didier François & Philippe Malfeyt en het Bert Cornelis Trio!

Elke dag is er vanaf 17:30 lekker eten te krijgen, gemaakt door onze vreywillige, professionele kok.

​​Toegang is gratis.
Reserveren niet nodig

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1614333889nyks@1614333889yet1614333889
http://www.tey.be