Teyrrasfolk in ‘t Ey (Grote Kornemuze, Lakhsmi, Tristan Driessens en New Flairck) in Belsele (gratis, vanaf 10u30)

zondag 18/08/2019
10:30

Teyrrasfolk – dag 4 // gratis concerten

zondag 18 augustus – 10u30

Op de laatste dag van Teyrrasfolk zoeken we gewoontegetrouw de meer ernstige folk op, deze keer met oude, nieuwe en Oriëntaalse muziek.

We beginnen met een open repetitie, onder den boom, van de bezielde groep Vlaamse doedelzakspelers: De Grote Kornemuze, onder leiding van Bart De Cock. Neem jouw instrument dus mee en sluit je aan!

Haar liefde voor de harp ontstond reeds op heel jonge leeftijd tijdens het horen van muziek op Keltische harp. 10 jaar na “Gloomy Winter” brengt Lakshmi haar tweede album uit. “My Singing Bird” is een verzameling van zorgvuldig uitgekozen en gearrangeerde Keltische melodieën die de afgelopen 10 jaar op haar pad kwamen of waar ze echt naar op zoek gegaan is. Liederen en danstunes volgens het traditionele recept, licht en sprankelend in een eigen arrangement en overgoten met haar heldere stem, die doet wegdromen naar een ver en mythisch verleden…

Tristan Driessens en Robbe Kieckens, collega’s sinds bijna tien jaar, vormen de harde kern van verschillende even uiteenlopende als authentieke ensembles. Tijdens hun muzikale loopbaan verdiepte het duo zich in klassieke Ottomaanse muziek en andere oosterse muziekstijlen. Ze stonden zij aan zij in onder andere het Lâmekân Ensemble, Soolmaan Quartet en meer recentelijk Refugees for Refugees. In januari van dit jaar werd hun langverwacht duo- debuut uitgebracht, een album dat volledig gewijd is aan het samenspel van oed en percussie. De composities van Tristan Driessens bieden een unieke weergave van de verschillende wegen die het duo aflegde, van Turks-Perzische muziek tot Europese folk en modale jazz.

De kaarten van Flairck, de in 1978 opgerichte legendarische akoestische band uit Nederland, werden opnieuw geschud. Oprichters Erik Visser en Peter Weekers gaven hun muzikale erfenis door aan gitarist en componist Pablo Ortiz, die een fonkelnieuw ensemble rond zich schaarde. Even energiek en instrumentaal acrobatisch als we van Flairck gewoon zijn, maar met een verfrissende kijk op een indrukwekkend muzikaal nalatenschap. De New Flairck pikt als volgende generatie de draad op!

Maaltijd is voorzien tussen 17:30 en 20:00 uur en net als de dranken aan democratische prijs.

10u30: Open repetitie met De Grote Kornemuze

14u00: Lakhsmi
16u00: Tristan Driessens & Robbe Kieckens
18u00: New Flairck

Toegang is gratis!
Reserveren is niet nodig.

Deuren open om 10u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1603767794nyks@1603767794yet1603767794
http://www.tey.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.