Teyrrasfolk in ‘t Ey (workshop en Baleynbaldag) in Belsele (gratis, vanaf 12u)

zaterdag 17/08/2019
12:00

Teyrrasfolk – dag 3 // baleynbaldag

zaterdag 17 augustus – 12u

Ondertussen een traditie tijdens Teyrrasfolk: de zaterdag is baleynbaldag!

We beginnen al rond 10u met een workshop van Paul James’s Folk Big Band.
Niet open voor publiek, wel voor deelnemers aan de workshop.

Vanaf 12u00 mag publiek binnen, want het is ook ambachtelijk weekend! Je kan dan al iets drinken en eten.

Paul James is bekend als dé man achter folklegende Blowzabella. Deze groep sloeg enkele decennia geleden in als een bom in de folkwereld. Blowzabella is nog lang niet ‘over’ en ook Paul hangt saxen en doedelzakken nog niet aan de haak.

Met eenvoudige, pakkende folkdeuntjes als uitgangspunt, gaat de Folk Big Band Workshop met coach Paul aan het werk…
Het doel is om fantasierijke arrangementen te creëren – gebruikmakend van harmonieën en riffs, texturen en dynamiek – die interessant en leuk zijn om te spelen, dansen en luisteren. Eindbestemming is een geweldig bigbandgeluid te maken dat meer is dan de som van de delen.
Kennis van volksmuziek is niet nodig, maar deelnemers moeten een eenvoudige volksmelodie kunnen spelen in het juiste tempo, op het gehoor of door het lezen van muzieknotatie. Partituren zijn beschikbaar. De cursus is geschikt voor alle leeftijden, alle niveaus, elk instrument, elke muzikale achtergrond.
Bijdrage is €15, ter plaatse te betalen.
Inschrijven doe je via de knop rechtsonder dit evenement.

Natuurlijk spelen de deelnemers van de workshop samen ten dans met de Folk Big Band!

De drie muzikanten van Cecilia kwamen elkaar vaak tegen op de dansvloer of op het podium van de folkclubs. En op ene zomeravond bezocht de Muze hen. Ze klonken plots zo mooi tezamen, ze vonden elkaar en bleven bij elkaar. De traditionele muziek nog in de oren en de invloed van de nieuwe tijd in de vingers, de goesting om te spelen en te creëren, de passie voor feesten en dansen, dagelijkse dingen en belevenissen, dit alles inspireert hun muziek. Draailier en doedelzak zorgen voor bourdonklanken, accordeon voor de blues en de fluit voor de zachte momenten. Cecilia speelt dansmuziek “pur sang”: heldere arrangementen, sterke ritmische begeleiding en mooie melodieën die in de herinnering blijven hangen.

Welke muzikant ook in de drivers seat zit: Variomatic schakelt vloeiend van eigentijdse folk naar funky popmuziek. Of zoals u wil: van stevige rock richting intiemere blues. Onderweg herkent u ongetwijfeld een bekende tv-tune of een hit uit de oude doos. Maar vergis u niet: terwijl u gezellig achterin zit, zijn deze muzikanten zo strak op elkaar ingespeeld dat u zich spontaan overgeeft aan hun natuurlijk drive.

Maaltijd is voorzien tussen 17:30 en 20:00 uur en net als de dranken aan democratische prijs.

10u00 – 12u00: workshop met Folk Big Band
Vanaf 12u00 open voor publiek!
12u00 – 13u00: eenvoudig middagmaal voor deelnemers van de workshop
13u00 – 16u30: vervolg workshop

Baleynbal met:
17u00: Folk Big Band
18u00: Cecilia
20u00: Variomatic

Toegang is gratis!
Reserveren is niet nodig.

Deuren open om 12u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1603766476nyks@1603766476yet1603766476
http://www.tey.be


|Kalender

  • No events.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.