The Bucks in ‘t Ey in Belsele

vrijdag 7/02/2020
21:00

De 3 muzikanten van The Bucks putten inspiratie uit hun jarenlange muzikale ervaring en een brede belangstelling voor uiteenlopende muziekstijlen, maar vooral de Ierse muziektraditie. Naast instrumentale, traditionele Ierse dansmuziek, komen er ook liederen uit Ierland, Schotland en Engeland aan bod.

In de afgelopen jaren hebben ze een hechte manier van samenspel ontwikkeld, die uniek te noemen is. Verwacht jullie aan een energiek en zeer enthousiast concert, dat niemand onbewogen laat!

David groeide op met de zang en accordeon muziek van zijn grootouders. Al op zijn zevende begon hij met accordeon les van zijn oom en zijn grootmoeder. Tijdens zijn studie, in Dublin, werd hij gevraagd om in de band van Niamh Parsons te komen spelen. Van het een kwam het ander, en al gauw speelde hij met bekende namen als: Gerry O Connor, Garry O Brian, De Dannan en The Chieftains. In 1999 vormde Dave zijn eigen groep The David Munnelly Band, met wie hij de hele wereld over reisde en vier albums opnam. Tegenwoordig maakt hij ook deel uit van het internationale project “Accordeon Samourai”. (Samen met Didier Laloy, Markku Lepisto, Ricardo Tesi en Bruno Letron). Behalve dat is hij nog met veel meer muzikale projecten bezig.

Kieran is klassiek geschoold, maar groeide op met de traditionele muziek in Co. Galway. Hij werd Slow-Air All-Ireland champion, en won de O’Carolan competitie in Keadue. Hij bracht al verschillende solo albums uit, was stichtend lid van de groep Shantalla en tourde met oa Duck Backer, JM Veillon, Vallerion.

Philip is vooral bekend om zijn specialisatie op het gebied van de z.g.n. DADGAD tuning op gitaar, maar hij speelt ook andere instrumenten. Philip is wereldwijd veelgevraagd als gitaar workshop leraar en geeft ook les op muziekscholen in België. Verder is hij een ervaren studio technicus en producer. Hij toerde met groepen als Urban Trad, Lais, Floes, Garva, Embrun en artiesten als Helen Flaherty, Terry Coyne en Sylvain Barou. Tegenwoordig is hij naast het TRIO actief met Comas, Fling, Andar, de zangeres Clementine en heeft hij het druk met zijn studio in Herentals.

Line-up:

David Munnelly: button accordeon, melodeon
Kieran Fahy: fiddle​
Philip Masure: vocals, cittern, guitar

Deuren open om 20u

Inkom leden € 10 / niet-leden € 13
Reserveren via website.

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1600475527nyks@1600475527yet1600475527
http://www.tey.be


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.