The Cowboy Angels – A Tribute to Gram Parsons in De Roma in Antwerpen

donderdag 19/01/2012
20:31

do 19 jan 2012: 20u30 – € 14/12 – zittend

Al jaren liep schrijver-muzikant Yurek Onzia (The Believers, The Soul Messiahs) met het plan om een huldeband op te richten voor een van zijn muzikale helden, de visionaire countrysoulpionier Gram Parsons die in september 1973 in een motel in Joshua Tree Memorial Park overleed na een fatale cocktail van morfine en alcohol. Met The Cowboy Angels brengt Onzia in de nasleep van Parsons’ overlijden samen met vrienden-bewonderaars een bloemlezing uit Gram Parsons’ solowerk en zijn jaren met The Byrds (‘Sweetheart of the Rodeo’ uit ‘68, het eerste échte countryrock album) en The Flying Burrito Brothers, zijn duetten met Emmylou Harris (zij stond in 1978 nog op het podium van de oude Roma!) en Parsonsfavorieten geplukt uit het oeuvre van James Carr, The Everly Brothers, George Jones, Bob Dylan en The Louvin Brothers.

“The Cowboy Angels zijn onthutsend goed. Als Gram Parsonsfan dacht ik: er zijn simpeler dingen dan die mens zijn wereld terug tot leven te wekken, maar het is er knàl op, vanaf de eerste noot. Ik ben … sprakeloos.” (BART PEETERS)

YUREK ONZIA (ZANG, MONDHARMONICA); IRIS SMITHUIS (ZANG, AKOESTISCHE GITAAR); STEVEN HOLLANDERS (ELEKTRISCHE GITAAR, DOBRO, MANDOLINE, BACKING VOCALS); DAVID BUYLE (FIDDLE, AKOESTISCHE GITAAR); FILIP WAUTERS (PEDAL STEEL, ELEKTRISCHE GITAAR); DENNIS COLMAN (BASGITAAR); PIET DE HOUWER (DRUMS, BACKING VOCALS)

http://www.myspace.com/thecowboyangels


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.