The Golden Glows in Lier

donderdag 10/10/2019
20:15

The Songbook of Harry Smith
Met één microfoon en een warme driestemmige harmonie vertolken de Glows ‘The Anthology of American Folk Music’ alsof het 1928 was. Puurheid is het toverwoord.
The Golden Glows blazen het stof van ‘The Anthology of American Folk Music’, de ultieme mixtape die Harry Smith in 1952 samenstelde. Uit zijn immense privécollectie platen puurde Smith 84 songs die ruim een decennium later als het Oude Testament zouden ontvangen worden door een hele generatie Amerikaanse popmuzikanten waaronder Bob Dylan. De verzameling stokoude blues, vroege jazz, country, cajun en gospel, vaak vertolkt door anonieme artiesten, was een staalkaart van populaire volksmuziek tussen 1927 en 1932 in de VS.
The Golden Glows waren al eerder te gast in Lier met de Prison Songs van Alan Lomax. Hun puurheid wist ons toen al te bekoren. Met dit verhaal konden ze ons dan ook opnieuw prikkelen.

The Golden Glows
Bram Van Moorhem (gitaar, zang)
Nel Ponsaers (zang)
Katleen Scheir (zang)
Bram Weijters (synths, piano)
Frederik Meulyzer (drums)
Koenraad Ecker (soundscapes)

PRIJZEN
Uitpas Lier : 18 euro
Standaard : 19 euro

LOCATIE
L’Avenirsite
Hazenstraat 53
2500 Lier

MEER INFO
https://www.lierscultuurcentrum.be/programma/the-golden-glows-the-songbook-of-harry-smith/13467


|
Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.