The Nordic Fiddlers Bloc in ‘t Ey in Belsele (om 16u)

zondag 3/12/2017
16:00

The Nordic Fiddlers Bloc // concert
zondag 3 december – 16u

The Nordic Fiddlers Bloc is een viooltrio uit Noorwegen, Zweden en de Shetlandeilanden die sinds hun oprichting in 2009 gezwind een reputatie opbouwden met hun aangrijpende en unieke mengeling van fiddlemuziek.

De groep bestaat uit Olav Luksengård Mjelva (Noorwegen), Anders Hall (Zweden) and Kevin Henderson (Shetlandeilanden), elk beschouwd als toonaangevend in hun eigen tradities. Het is dan ook niet verbazingwekkend dat ze veelgevraagd zijn om op te treden.

Met een flinke focus op de rijke traditionele folkvioolmuziek van waar ze elk zijn opgegroeid hebben ze een geluid ontwikkeld dat is omschreven als uniek, betekenisvol, intens en verkwikkend.

Door slim gebruik te maken van harmonieën, ritmes, riffs en baslijnen (?!) laten ze een geluid horen dat de luisteraar in de ban houdt en tegelijkertijd verbaasd, omdat je oren moeilijk kunnen geloven dat deze muziek enkel door drie violen wordt gespeeld…

Tot heden heeft hun muziek hen tot de USA, Canada, VK, Ierland en het Europese vasteland gebracht.
Vorig jaar brachten ze hun fel verwacht tweede album “Deliverance” uit, de opvolger van hun bejubeld debuut dat in 2011 uitkwam.

“Zelden klonken drie violisten zo goed samen als de Nordic Fiddlers Bloc. En zelden klonken drie violen als vier of vijf instrumenten, zonder enige vorm van elektronische trucjes.” – The Herald

Kom luisteren en overtuig uzelf!
Voorproefje.

Dit concert is georganiseerd i.s.m. het CC van Sint-Niklaas.


Inkom leden € 12 / niet-leden € 15
​Graag reserveren (=kosteloos) via de reserveerknop.

Deuren open om 15u

Meer info

Muziekclub ‘t Ey vzw
Koutermolenstraat 6b
9111 Belsele
03 772 11 93
0497 35 46 94
eb.te1606341828nyks@1606341828yet1606341828
http://www.tey.be


|Kalender

  • Momenteel bevat onze kalender geen activiteiten.

Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.