Amparanoia in De Roma in Borgerhout

zaterdag 3/02/2018
20:00

AMPARANOIA + RUMBARISTAS
za 3 februari 2018 • 20u00
DE ROMA
STAAND
VVK € 18/16 (KASSA + € 2)

Met de nieuwe plaat El Coro de Mi Gente blaast de Spaanse zangeres Amparo Sánchez haar cultband Amparanoia nieuw leven in. In 2008 stopte ze met het mestizo-genre en koos ze voor een meer intimistische solo-carrière. Anno 2017 staat Amparoiona nog altijd voor een authentiek zuiderse sound met de krachtige stem en présence van Amparo. Bovendien is het nieuwe album een bijzonder originele herwerking van haar album El Poder de Machín, dat precies 20 jaar geleden werd uitgebracht.

“Ik had geen zin om zomaar oude nummer opnieuw te brengen”, vertelt Amparo. “Interessanter vond ik het om bevriende muzikanten te vragen om hun interpretatie te geven van hun favoriete nummer van El Poder de Machín. Maar telkens ook met mijn eigen inbreng, daar stond ik op”. En dus hoor je op het album eigenzinnige versies van bestaande nummers, van een knappe waslijst artiesten die allen op hun manier een rol speelden in de carrière van Amparanoia. Uiteraard hoor je Manu Chao, Macaco, Fermin Muguruza en Depedro. Maar er zijn ook spannende bijdrages van Calexico, Zebda en Sargento Garcia.

In augustus, na een concert voor 15.000 dolenthousiaste fans in Frankrijk, besliste Ampora om het niet bij enkele reünie-concerten in Spanje te houden. Een nieuwe Europese tournee was een feit. De mix van latin, salsa en rumba met rock, ska en reggae klinkt energieker en aanstekelijker dan ooit en zal ook in De Roma voor een positieve ‘rebeldia con alegria’ en een onwaarschijnlijk feestje zorgen! Arranca la fiesta!

http://www.amparanoia.com

Het kwartet Rumbaristas zal het publiek voor Amparanoia opwarmen. De Catalaanse muzikant Willy Fuego verzamelde rond zich de Franse trompetist en accordeonist Thomas Morzewski, aangvuld met de Belgische Think of One-muzikanten Roul Poriau (percussie) en Thomas De Smet (bas). Houd je klaar voor een levendige livesessie met een kleurrijke mix van zwoele Latijns-Amerikaanse ritmes en springerige Balkanmuziek, Catalaanse rumba en Siciliaanse trantella, en zelfs een vleugje ska en reggae.

http://www.rumbaristas.com

DE ROMA: Turnhoutsebaan 286, 2140 Borgerhout
Ticketbureau: 03 600 16 60, Turnhoutsebaan 329, 2140 Borgerhout

Meer info


|Kalender


Organiseer je zelf een folkconcert of folkbal, stuur ons tijdig informatie door over de activiteiten die je organiseert. Wij garanderen je dat ze snel daarna op de site zal verschijnen. Organiseer je een folkbal dan kan je ook gebruik maken van het folkkalenderprogramma van Folkbalbende.